Science

We besteden veel aandacht aan exacte vakken op College de Heemlanden. Onze school heeft een aantrekkelijk onderwijsaanbod voor je als je een bètaprofiel hebt en we voeren verschillende activiteiten en projecten uit om jouw interesse vast te houden. Science op College de Heemlanden is geïnspireerd door toegepaste of exacte wetenschap (techniek, econometrie, alle natuurwetenschappen en wiskunde).

Get started!

Ons onderwijs kent een hoge kwaliteit en we zijn ambitieus in ons streven ‘de lat’ steeds wat hoger te leggen. We kunnen omgaan met verschillen tussen leerlingen en stimuleren excelleren op elk niveau. Het merendeel van de atheneumleerlingen kiest aan het einde van het derde jaar voor één van de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Ons doel is te streven naar een verdere niveauverhoging van de bètavakken en een groter percentage havoleerlingen in de natuurprofielen.

In het bètalab van onze school kun je praktisch werken aan proefopstellingen voor de exacte vakken. Op de beschikbare computers kunnen meetresultaten verwerkt worden en proefverslagen gemaakt worden. Je wordt hierbij begeleid door technisch onderwijsassistenten.

U-talent

College de Heemlanden maakt deel uit van een netwerk van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. In U-talent werken we nauw samen om het onderwijs in bèta en techniek te vernieuwen. Als je gemotiveerd en getalenteerd bent, dan kun je bij ons innovatieve onderwijsmodules volgen.