Wat wij doen

We hebben heel bewust een breed aanbod van uitdagend en eigentijds onderwijs, zodat je bij ons veel keuzemogelijkheden hebt. Hierdoor gaat een brede ontplooiing hand in hand met de mogelijkheid om jouw talenten te ontwikkelen. Zowel op de havo als op het atheneum besteden we aandacht aan Arts, Science, Business en Sports.

Daarnaast kun je ook lezen over de activiteiten waaraan je kunt deelnemen als je op onze school zit. Wij noemen dit Heemlanden-specials. Het zijn deze activiteiten en momenten uit je middelbare schooltijd die je niet snel vergeet. Die draag je de rest van je leven met je mee.

Business

Het onderwijs binnen Business is gericht op management, organisatie en bedrijfseconomie. Maak kennis met jouw talent voor ondernemerschap. Naast het leggen van een stevige economische kennisbasis is er veel aandacht voor de praktijk: je maakt kennis met ondernemers, loopt stage bij een bedrijf of instelling. En natuurlijk mag een goede beheersing van Nederlands, Engels, Frans, Duits en/of Spaans niet ontbreken op jouw toekomstige cv!

Science

We besteden veel aandacht aan exacte vakken op College de Heemlanden. Onze school heeft een aantrekkelijk onderwijsaanbod voor je als je een bètaprofiel hebt en we voeren verschillende activiteiten en projecten uit om jouw interesse vast te houden. Science op College de Heemlanden is geïnspireerd door toegepaste of exacte wetenschap (techniek, econometrie, alle natuurwetenschappen en wiskunde).

Arts

Je maakt bij ons kennis met verschillende kunsten en culturen, bijvoorbeeld bij Nederlands, Levensbeschouwing, Beeldende vorming, Drama, Muziek, Culturele en Kunstzinnige Vorming (ckv) en Literatuur. Wij bieden versterkt talenonderwijs aan. Bij Arts is het onderwijs geïnspireerd door de geesteswetenschappen (letteren, theologie, cultuurwetenschappen en filosofie) en sociale wetenschappen (bijvoorbeeld economie, sociologie, psychologie).

Sports

Wij zijn een school waar je leert samenwerken en elkaars kracht leert benutten. Waar je leert om als groep iets bijzonders tot stand te brengen. Op het gebied van Sports wordt er van alles georganiseerd op College de Heemlanden. Naast de gewone lessen Lichamelijke Opvoeding zijn er toernooien en sportdagen voor alle leerjaren. Doe jij aan topsport? Wij hebben meerdere leerlingen die topsport combineren met school.

Schoolgids 2018-2019

Aan het begin van ieder schooljaar publiceren wij een nieuwe schoolgids. De schoolgids is uitsluitend digitaal beschikbaar op onze website www.deheemlanden.nl. In de schoolgids worden praktische zaken beschreven.