Even voorstellen: Miriam Smit

Miriam Smit is sinds voor College de Heemlanden en Houtens aangesteld als externe vertrouwenspersoon. Waarvoor kan je haar benaderen?

Miriam is externe vertrouwenspersoon voor verschillende organisaties, waaronder diverse onderwijsinstellingen. Ze is niet in dienst bij College de Heemlanden en Houtens, maar heeft haar eigen bedrijf en werkt daarin samen met 5 andere externe vertrouwenspersonen. Als vertrouwenspersoon is zij aanspreekpunt voor kwesties rondom ongewenste omgangsvormen. Denk bijvoorbeeld aan vragen of situaties die te maken hebben met seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en agressie. Als vertrouwenspersoon zorgt ze voor opvang en ondersteuning van medewerkers en leerlingen die last hebben van ongewenste omgangsvormen.

We stelden haar een paar vragen over haar werk:

Wat vind je interessant in je werk?

Het leuke aspect van mijn werk vind ik, dat ingewikkelde kwesties waarbij de emoties hoog op kunnen lopen, vaak op een eenvoudige manier opgelost kunnen worden. Een gesprek met de vertrouwenspersoon maakt de situatie vaak behapbaar en daarmee de aanpak van het probleem eenvoudiger. Als resultaat van mijn werk zie ik gelukkig vaak dat mensen op hun werk weer lekker in hun vel zitten.

Wie mag er contact met je opnemen?

Alle medewerkers, die te maken hebben (gehad) met ongewenste omgangsvormen kunnen mij benaderen. Dat kan zijn omdat je je verhaal nog eens kwijt wilt, om nog eens door te praten over wat er is gebeurd, of om meer duidelijkheid te krijgen over de procedures van College de Heemlanden / Houtens ten aanzien van ongewenst gedrag, enzovoort. Jouw ervaring staat hierbij centraal. Wanneer je de situatie ervaart als storend of intimiderend, dan kun je mij inschakelen. Bij twijfel kun je mij uiteraard ook bellen. Dan komen we er samen wel uit. En wat je ook moet weten: wat we bespreken blijft vertrouwelijk! Naast vertrouwenspersoon voor het personeel, ben ik ook vertrouwenspersoon voor de leerlingen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets speelt op het gebied van ongewenste omgangsvormen tussen leerling en docent. Gelukkig ben ik niet de enige vertrouwenspersoon voor College de Heemlanden en Houtens en kunnen dan beide partijen een beroep doen op een vertrouwenspersoon.

Waarin verschilt de externe vertrouwenspersoon met de interne vertrouwenscontactpersonen?

We hebben allemaal dezelfde functie. Het voordeel van de interne vertrouwenspersoon is dat ze beter bekend zijn bij leerlingen en collega’s. Dat kan het laagdrempeliger maken om contact met hen op te nemen. Maar daarentegen kan het soms ook juist prettiger zijn om over je situatie te praten met iemand van buiten de school. Dan is het prettig dat er ook een externe vertrouwenspersoon beschikbaar is.

Hoe kunnen medewerkers je bereiken?

Wanneer er vragen zijn, schroom niet te bellen. Ik ben te bereiken via telefoonnummer: 06-21397442 Mocht je me niet direct aan de lijn krijgen, spreek dan een voicemailbericht in. Ik bel dan zo spoedig mogelijk terug.

Hartelijke groet,

Miriam Smit

T: 06-21397442
E: info@humanresults.nl

Miriam Smit

T: 06-21397442

E: info@humanresults.nl