Kunst en cultuur

Door kunst te maken leer je jezelf beter kennen. Je ontdekt wat bij je past. Je verwondert jezelf over wat je allemaal kunt. Door te experimenteren en uit te proberen, werk je met plezier en word je creatiever. Je houdt dit proces bij in je schetsboek.

Je docent begeleidt je hierbij en wijst je de weg. Hij/zij toont voorbeelden en mogelijkheden uit de kunstgeschiedenis en wat er zoal speelt in de kunstwereld.

Door zelf te schilderen, te fotograferen en beelden te maken, leer je goed te kijken en creatief na te denken. Je leert respect te hebben voor wat jij zelf maakt en presenteert en wat anderen maken en presenteren. De vaardigheden die je aanleert kun je op vele manieren inzetten, je leert kritisch denken, problemen op verschillende manieren te benaderen, out of the box denken, samenwerken, en feedback geven.

Expositie tijdens de open avond

Tijdens de open avond exposeren de eindexamenleerlingen hun eindexamenwerk op de derde verdieping van het cultuurgebouw. Ook leerlingen uit andere leerjaren laten hun werk zien en vertellen over hoe de kunstlessen op College de Heemlanden eruit zien.

Kunstendag College de Heemlanden

Ieder jaar wordt er in de activiteitenweek voor de voorjaarsvakantie de Kunstendag georganiseerd, waar je kunt experimenteren in allerlei kunstdisciplines. Leerlingen uit havo 4 kunnen bijvoorbeeld leren spelen op een didgeridoo of saxofoon; ze kunnen leren hoe zij een patroon op textiel kunnen drukken of een hennatattoo kunnen zetten, maar ook balanceren op een grote houten bal als een echte circusartiest of het maken van een stop-motion-filmpjes behoren tot de mogelijkheden.

Bekijk de foto's (4 havo) die tijdens de Kunstendag op 21 februari 2017 zijn gemaakt.

Leerlingen uit atheneum 5 richtten zich in de activiteitenweek op het project De Muur. Grote panelen met graffiti omtoveren tot streetart: een knap staaltje werk!

Bekijk de foto's (5 atheneum) die tijdens de activiteitenweek op 21 februari van het project De Muur zijn gemaakt.

Kunstexpositie tijdens open avond