Zo ziet onze school eruit

College de Heemlanden ligt op een A-locatie midden in Houten en beschikt over een eigentijds, goed ingericht schoolgebouw.

Leerplein

College de Heemlanden heeft op de eerste verdieping in L101 een groot leerplein. Dit leerplein is op alle schooldagen geopend van 8.15 tot 16.30 uur. Het leerplein bevat diverse soorten werk- en studieplekken, al dan niet met computer. Bij het gebruik van deze werkplekken ligt het accent op het zelfstandig werken van de leerling. Het personeel van de leerpleinen bestaat uit een kern van vaste medewerkers die naast toezicht houden op de werksfeer, de leerlingen en docenten professionele ondersteuning bieden.

Niet alleen individuele leerlingen kunnen op het leerplein aan de slag (al dan niet met een specifieke opdracht); docenten reserveren ook regelmatig (een gedeelte van) hun les een gedeelte van het leerplein, zodat leerlingen gericht aan een lesonderdeel kunnen werken. Het gebruik van computerwerkplekken op het leerplein is aan regels gebonden. Het meenemen van de schoolpas is in veel gevallen noodzakelijk.

Bètalab

In het Bètalab kunnen leerlingen praktisch werken aan proefopstellingen voor de exacte vakken. Op de beschikbare computers kunnen leerlingen meetresultaten verwerken en proefverslagen maken. Leerlingen worden hierbij begeleid door technisch onderwijsassistenten.

Bibliotheek Houten

Op de vide op de eerste verdieping van de bibliotheek van Houten bevindt zich de mediatheek van de school. Op dit moment wordt deze ruimte verder ontwikkeld, zodat er leer-werkplekken voor onze leerlingen worden gecreëerd. Lees het artikel Huis van Houten van start!.

Theater Aan de Slinger

In het schooljaar 2015-2016 is de kleine theaterzaal van het theater grondig verbouwd. Het resultaat is een moderne, multifunctionele zaal welke ruimte biedt aan 90 mensen. Docenten kunnen deze ruimte reserveren en inzetten voor (podium)presentaties, gastlessen en/of hoorcolleges. Het dramalokaal bevindt zich ook in het theater. In het atelier werken leerlingen aan opdrachten voor de kunstvakken.

Je kunt op deze pagina een digitale vr-tour door de school maken en de webapp downloaden zodat je met een vr-bril via je smartphone door de school kunt lopen.

Virtuele rondleiding

Je kunt via deze link een digitale rondleiding door de school maken.

Stappenplan

  1. Open de Virtuele tour

  2. Voeg de webapp toe aan je startscherm. Hoe dit werkt?:

  • Klik op de menuknop van je internetbrowser of op de fysieke menuknop van je smartphone.
  • Klik vervolgens op: sneltoets toevoegen aan startscherm/beginscherm
  1. Open de webapp vanaf het startscherm van je smartphone en geniet van de virtuele tour.

Veel plezier!

Sneakpreview van de vr-tour

Je eigen kluisje

Als je een nieuwe website gaat maken, dan is het belangrijk dat je goed luistert naar wat de toekomstige gebruikers van je website graag zouden terugzien op de website. Wij vroegen de twee groepen 8 van OBS De Plantage in Houten-Zuid wat zij graag wilden weten van onze school en wat zij graag op de website zouden willen terugzien.

Naast de scherpe vragen over huiswerk, agenda en de onvermijdelijke vraag naar een 360°rondleiding door de school (hebben we gemaakt!), werden we blij verrast door de vraag naar 'het eigen kluisje'. Hoe groot is hij? Zit er een plankje in? Mag je 'm versieren?

Als je naar de middelbare school gaat, zit je iedere les in een ander lokaal. Je hebt ook niet meer een eigen tafel in de klas. En dus krijg je een eigen kluisje, waar je naast je boeken ook je jas en je mobiele telefoon kunt neerleggen. Bedankt voor jullie tips!

Uit verschillende eerste klassen hebben leerlingen bij het vak Beeldende Vorming een foto gemaakt. Bekijk nu de fotoreportage 'mijn kluisje en ik'!