Weet je wat wij doen?

Je kunt bij ons terecht met een advies voor havo, atheneum en atheneum-plus. We willen graag dat de lessen die je krijgt passen bij jouw manier van leren. We willen dat je wordt uitgedaagd op jouw eigen niveau. Daarom bieden wij je een aansprekend pakket aan vakken en mogelijkheden: voor havo, atheneum en atheneum-plus.

Onze havo

De havo biedt gedifferentieerd en motiverend onderwijs, afgestemd op de specifieke behoeften en mogelijkheden van leerlingen. Hierbij is een goede relatie tussen leraar en leerling en tussen leerlingen onderling de basis. De lessen worden afwisselend ingevuld met praktische opdrachten gericht op de werkelijkheid. De opdrachten zijn overzichtelijk en bieden op korte termijn resultaten. Leerlingen krijgen eigen verantwoordelijkheid bij het leren en worden daarin gecoacht.

Ons atheneum

Het atheneum is er voor leerlingen die leren leuk en uitdagend vinden. Het atheneum leert je zelf dingen te onderzoeken, zelf op zoek te gaan naar antwoorden waar anderen misschien helemaal niet aan denken. Je gaat dieper in op de lesstof. In de les wordt een actieve houding aangenomen: je stelt vragen en geeft betekenis aan samenwerkend leren. Met een atheneumdiploma op zak kun je bij nagenoeg alle vervolgopleidingen terecht.

Onze atheneum-plus

Atheneum-plus is een bijzondere mogelijkheid om jezelf nóg meer uit te dagen en je kansen voor later te vergroten. De lesstof van de gewone vakken wordt compact aangeboden, zodat er ruimte is voor verdieping. Je gaat ook aan de slag met meer wetenschappelijk denken en werken.

Meer informatie over wat jij kunt leren en doen op College de Heemlanden? Klik hier