Voel je snel thuis

Op deze pagina lees je over hoe het eerste jaar op de middelbare school er bij ons uitziet. Welke vakken krijg ik eigenlijk? Gaan we op brugklaskamp? Gebruik we een agenda? Kan ik de weg wel vinden op school? Je zit vast vol met vragen. Je krijgt hier antwoord op veel vragen.

In het eerste leerjaar zorgen we er met elkaar voor dat de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk verloopt. Je mentor speelt daarbij een belangrijke rol. Je mentor zorgt er in de eerste plaats voor dat iedereen in de klas zich snel thuis voelt. Daarnaast leert de mentor je, in de mentorles, hoe je kunt studeren en (huiswerk) plannen.

Op De Heemlanden voelen we ons met elkaar verbonden, samen zorgen we voor een fijne sfeer. Daarnaast ligt College de Heemlanden in het centrum van Houten. We zijn goed te bereiken op de fiets. Je bent dus snel op school (en ook snel weer thuis).

In onze brugklas zitten leerlingen met een havo- en atheneumadvies meestal bij elkaar. Dat doen we niet zomaar. Wij denken dat leerlingen van verschillende niveaus elkaar stimuleren en samen meer kunnen bereiken. Tijdens dit jaar ontdekken we samen welk niveau het beste bij je past. Dat wordt natuurlijk goed met jou en je ouders besproken.

Naast dat we een havo-atheneum brugklas hebben, hebben we ook brugklassen waar alleen leerlingen inzitten met een havoadvies, met een atheneumadvies en met een advies voor atheneum-plus. Na het eerste jaar ga je door naar 2 havo, 2 atheneum of 2 atheneum-plus.

Vergeet vooral niet te kijken in ons schoolpaspoort, daarin beschrijven we wie wij zijn. Daar zie je wat onze school zo bijzonder maakt.

Een nieuw ritme

In de eerste weken op school zal je een nieuw ritme moeten vinden. Wanneer beginnen de lessen? Wanneer hebben we pauze? Gebruiken we een agenda? Hoeveel huiswerk krijgen we? Je krijgt hier antwoord op veel vragen en je kunt hier de lestijden en lessentabel downloaden en inzien.

Huiswerk en Magister

Natuurlijk krijg je op de middelbare school huiswerk. Al je docenten helpen je met je vragen over hoe je het huiswerk hun vak het beste kunt aanpakken. Je krijgt een account voor Magister. Deze gebruik je voor de elo (elektronische leeromgeving) en je kunt er huiswerk, studiewijzers en digitaal lesmateriaal vinden. Lees er meer over op deze pagina.

Brugklaskamp

Een nieuwe school, een nieuw begin met veel nieuwe klasgenootjes en leraren. Dat is best spannend! Traditiegetrouw gaan brugklasleerlingen van College de Heemlanden aan het begin van het schooljaar op kamp.