Naar de brugklas

Na de zomervakantie openen wij op dinsdag 3 september de deuren voor het nieuwe schooljaar; voor jullie het eerste schooljaar op College de Heemlanden. Op deze pagina zetten we een aantal zaken op een rij die van belang zijn voor een goede start.

Agenda

Omdat jullie aankomend schooljaar een laptop gebruiken om mee te werken, kiezen we er als school voor om over te stappen op de online versie van de 1blik-agenda. De voucher hiervoor ontvangen jullie aan het begin van het schooljaar van jullie mentor, die jullie ook zal leren de agenda goed te gebruiken.

Als zij dat willen, kunnen jullie ouders/verzorgers voor 18 euro per jaar ook zelf een account openen voor een 1blik online jaaragenda, waarmee zij hun agenda kunnen koppelen aan die van jullie. Ook niet schoolse afspraken kunnen zo afgestemd worden binnen het gezin. Meer informatie hierover op www.1blikonline.nl.

Roosters

Het lesrooster voor de brugklas is in de laatste vakantieweek vanaf vrijdag 30 augustus beschikbaar in Magister. Jullie maken aan het begin van het schooljaar een account aan en kunnen dan ook in Magister. In Magister kun je straks zien in welke klas je zit. Ook alle andere roosters, zoals bijvoorbeeld toetsroosters, zullen alleen in Magister gepubliceerd worden via een link bij mededelingen.

Boeken en schoolartikelen

De boeken die je in de brugklas nodig hebt, worden in de zomervakantie automatisch thuisbezorgd. We hebben voor alle leerjaren op een rij gezet welke extra schoolartikelen zij volgend schooljaar nodig hebben. Jullie horen er dus al helemaal bij. Jullie kunnen kijken bij leerjaar 1 of leerjaar 1A+. Alle schoolartikelen die je nodig hebt voor een goede start, kun je hier vinden.

Schoolgids

In de schoolgids vind je veel praktische en algemene informatie over de school. De schoolgids voor het schooljaar 2019-2020 zal voor de zomervakantie op onze website gepubliceerd worden. Klik hier om naar de huidige schoolgids te gaan.

Voel je snel thuis

In het eerste leerjaar zorgen we er met elkaar voor dat de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk verloopt. Je mentor speelt daarbij een belangrijke rol. Je mentor zorgt er in de eerste plaats voor dat iedereen in de klas zich snel thuis voelt. Daarnaast leert de mentor je, in de mentorles, hoe je kunt studeren en (huiswerk) plannen.

Op De Heemlanden voelen we ons met elkaar verbonden, samen zorgen we voor een fijne sfeer. Daarnaast ligt College de Heemlanden in het centrum van Houten. We zijn goed te bereiken op de fiets. Je bent dus snel op school (en ook snel weer thuis).

In onze brugklas zitten leerlingen met een havo- en atheneumadvies meestal bij elkaar. Dat doen we niet zomaar. Wij denken dat leerlingen van verschillende niveaus elkaar stimuleren en samen meer kunnen bereiken. Tijdens dit jaar ontdekken we samen welk niveau het beste bij je past. Dat wordt natuurlijk goed met jou en je ouders/verzorgers besproken.

Naast dat we een havo-atheneum brugklas hebben, hebben we ook brugklassen waar alleen leerlingen inzitten met een havoadvies, met een atheneumadvies en met een advies voor atheneum-plus. Na het eerste jaar ga je door naar 2 havo, 2 atheneum of 2 atheneum-plus.

Lezen in de zomer

Houd jij ook zo van lezen in de zomer? Wat je ook voor plannen hebt, in de zomervakantie kun je eindelijk weer eens echt de tijd nemen voor een goed boek. Als toekomstige brugklasser haal jij je boeken bij het Huis van Houten.

Een nieuw ritme

In de eerste weken op school zal je een nieuw ritme moeten vinden. Wanneer beginnen de lessen? Wanneer hebben we pauze? Je krijgt hier antwoord op veel vragen en je kunt hier de lestijden inzien.

Huiswerk en Magister

Natuurlijk krijg je op de middelbare school huiswerk. Al je docenten helpen je met je vragen over hoe je het huiswerk hun vak het beste kunt aanpakken. Je krijgt een account voor Magister. Lees er meer over op deze pagina.