Open je wereld

Dit schooljaar organiseren we van 10 t/m 13 december open lesmiddagen voor leerlingen uit groep 8. Het programma wordt uitdagend!

Je kunt proeflessen volgen op het gebied van arts, science, business en sports.

Je kunt je niet meer inschrijven voor de open lesmiddagen. De inschrijving is gesloten.

College de Heemlanden is een school die internationaal denkt, een school met een brede horizon. Wist je bijvoorbeeld dat je bij ons examen kunt doen in Frans, Duits, Engels èn Spaans? En voor Engels het internationaal erkende Cambridge-certificaat kunt halen? Je kunt ook deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s met onze netwerkscholen in Denemarken, Italië en Madrid. Je kunt bij ons jouw talent ontdekken, er is veel te kiezen. Zowel voor de havo als op het atheneum besteden we aandacht aan arts, science, business en sports.

ARTS

Je maakt bij ons kennis met verschillende kunsten en culturen, bijvoorbeeld bij beeldende vorming, drama, muziek, ckv en literatuur. Met Theater Aan de Slinger delen we prachtige faciliteiten zoals een dramalokaal en een film-theaterzaal.

SCIENCE

We besteden veel aandacht aan exacte vakken. We werken samen met Universiteit Utrecht in het U-talent programma en hebben een professioneel bètalab op school.

BUSINESS

Maak kennis met jouw talent voor ondernemerschap. Naast het leggen van een stevige economische kennisbasis is er veel aandacht voor de praktijk: je maakt kennis met ondernemers, loopt stage bij een bedrijf of instelling. En natuurlijk mag een goede beheersing van Nederlands, Engels, Frans, Duits en/of Spaans niet ontbreken op jouw toekomstige cv!

SPORTS

Vind jij een gezonde leefstijl ook belangrijk? Naast uitdagende lessen Lichamelijke Opvoeding zijn er toernooien en sportdagen voor alle leerjaren. Doe jij aan topsport? Wij hebben meerdere leerlingen die topsport combineren met school.

ATHENEUM-PLUS

Heb jij meer uitdaging nodig? Op College de Heemlanden kun je versneld en/of verrijkt je vwo-diploma halen. Als toekomstige atheneum-plusleerling krijg je op deze open lesmiddag alvast een voorproefje op de vakken Natuurwetenschappen en Algemene sociale wetenschappen.

Verslag van de open lesmiddagen van vorig schooljaar

In oktober 2017 hebben veel basisschoolleerlingen onze school bezocht. De leerlingen konden zich inschrijven voor twee activiteiten op het gebied van *arts, business, science, sports en atheneum-plus. Iedere leerling ontving bij binnenkomst de ‘Get Started-Heemlandenmap’ met daarin veel kleurrijke informatie over onze school en het programma voor de middag.*

Verslag vanuit het mediateam- Charlotte Vriesema en Nazila Hashemi:

Wij zitten in het mediateam van de school en doen verslag van de open lesmiddag op woensdag 11 oktober. Wij hebben op deze middag de leerlinge Feline Kramer gevolgd tijdens haar deelname aan de activiteiten sports en arts. Zelf hebben we ook meegedaan.

Bij sports hebben we verschillende soorten spelletjes gedaan, waarbij teamwork onmisbaar was. Ten eerste moesten de leerlingen in verschillende teams een bank naar de andere kant van de zaal krijgen met een uitdaging (geen voeten op de grond, de bank een rondje laten draaien). De deelnemers moesten brainstormen om op de juiste manier de overkant te bereiken. De leerlingen hadden het erg naar hun zin, vonden de spelletjes erg leuk en deden zeer enthousiast mee. Na een uurtje hun eigen activiteit gedaan te hebben, hadden de leerlingen heel even pauze en konden ze iets te drinken en een koekje in de aula halen, voordat ze doorgingen naar hun tweede gekozen activiteit. Wij gingen mee naar de activiteit arts.

Bij arts kregen de leerlingen uitleg over het vak Beeldende Vorming en wat ze kunnen verwachten van het vak bij onze school. Na de uitleg gingen de leerlingen zelf aan de slag met het customizen van hun eigen dummy. De dummy konden de leerlingen bijvoorbeeld gaan versieren met de initialen van hun naam in de vorm van een superman-symbool door middel van verf en graffiti.

Feline Kramer: “Het is een leuke school met leuke docenten. Ook waren de activiteiten heel leuk en ik heb een goed beeld gekregen van hoe de school is. Deze school zou best wel een kanshebber kunnen zijn”.