Informatieavonden maandag 19 en 26 november 2018

Op maandagavond 19 en 26 november organiseerden we twee informatieavonden voor ouders/verzorgers van leerlingen die de overstap gaan maken van de basisschool naar de middelbare school. Daarbij waren de leerlingen zelf ook van harte uitgenodigd.

Presentatie Get started!

In het eerste deel van de presentatie vertelt Dick Looyé, de rector-bestuurder, over ons onderwijs op havo, atheneum- en atheneum-plusniveau: over wat onze school te bieden heeft, waar we voor staan en wat onze school bijzonder maakt.

Vervolgens vertellen George Bos, afdelingsleider van de brugklassen, en twee brugklasleerlingen over hoe het is om brugklasser te zijn op College de Heemlanden.

De presentatie duurt ongeveer een half uur en vindt plaats in de kleine (film)zaal.

Informatiemarkt

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs in het algemeen en over onze school in het bijzonder.

Daarom richten we op deze informatieavonden op onze school een informatiemarkt in waarbij we specifieke vragen over bijvoorbeeld de begeleiding van onze leerlingen, kunnen beantwoorden die ouders en leerlingen hebben over uiteenlopende zaken die te maken hebben met deze overstap en het brugklasjaar.

Meet & Match

We zorgen dat er op de informatieavond mentoren uit de brugklas klaar staan om de ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8 te woord te staan.

De leerlingen uit groep 8 zelf kunnen op deze informatiemarkt kennismaken met brugklasleerlingen en hun leerlingmentoren, wie zij het hemd van het lijf kunnen vragen over hoe het is om op deze school te zitten.

Preview open lesmiddagen 10 t/m 13 december

Je bent van harte uitgenodigd voor de open lesmiddagen op maandag 10 t/m donderdag 13 december. Vanaf maandag 19 november (de avond van de eerste informatieavond) kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Op de informatiemarkt kun je alvast het programma inzien. De open lesmiddagen in december krijgen een spannend en uitdagend programma.

We hopen op jullie komst!