Aanmelden?

Op jouw basisschool kun je aangeven dat je voor onze school kiest. Jouw basisschool weet precies hoe dit gaat en kan je meer informatie geven. Na de aanmelding op de basisschool kun je het onderstaande aanmeldingsformulier downloaden en je inschrijving compleet maken.

Wil je je inschrijven voor een ander leerjaar? Download ook dan hier het aanmeldingsformulier.

Wanneer je op Houtens zit, vragen wij je daar aan te geven dat je de overstap wil maken naar College de Heemlanden. Ook in dat geval kun je je bij ons inschrijven via het onderstaande aanmeldingsformulier.

Versneld en verrijkt vwo

Atheneum-plus is een bijzondere mogelijkheid om jezelf nóg meer uit te dagen en hiermee je kansen voor later te vergroten. Je leert alles voor je vwo diploma in 5 in plaats van 6 jaar, maar je gaat ook meer in op de lesstof en leert op een andere manier. We noemen dit ‘verrijkt en versneld vwo’.

Dubbeladvies mavo-havo (vmbo-tl/havo)

In groep 8 krijgen alle leerlingen een advies voor vervolgstudie. Dat advies kan ook een dubbel advies zijn, bijvoorbeeld ‘mavo/havo’. Wanneer je als leerling zo’n advies krijgt, heb je in Houten twee mogelijkheden: de havo-kansklas op Houtens of een havo-brugklas op College de Heemlanden.

Aanmeldingsprocedure

Leerlingen worden aangemeld via de basisschool. De basisscholen weten precies hoe dit gaat en kunnen u nader informeren. Wil je je inschrijven voor een ander leerjaar? Download dan het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Moet de school van aanmelding elke leerling aannemen?

Nee. De school waar een leerling wordt aangemeld hoeft niet alle leerlingen op de eigen school te plaatsen. Wel moet de school altijd eerst onderzoeken of zij de leerling een passend onderwijsprogramma kan bieden.