Word jij onze nieuwe Junior Ambassador?

Aankomend jaar starten we met de eerste EPAS Junior Club. Leerlingen die aankomend jaar in leerjaar 2 zitten, kunnen zich opgeven om EPAS junior ambassador te worden. Iets voor jou? Bekijk het filmpje en meld je nu aan!

[Redactie: De informatie uit de onderstaande brief is aan iedereen verstuurd via e-mail.]

Beste leerlingen uit klas 1 (toekomstig leerjaar 2),

Europa wordt steeds belangrijker, zonder dat je dat zelf misschien direct in de gaten hebt – wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van onze wetgeving niet in ons eigen land, maar op Europees niveau wordt bepaald? Ook in het nieuws zien we Europa dagelijks voorbij komen: de vluchtelingenproblematiek, klimaatverandering, landen die de EU willen verlaten of juist willen toetreden, enzovoorts. Meestal hebben we er zelf wel een mening over, maar de vraag is of we voldoende weten wat voor invloed de Europese Unie eigenlijk heeft op ons leven.

Als College de Heemlanden vinden wij het belangrijk dat de leerlingen op onze school voldoende op de hoogte zijn van het doel van de Europese Unie, de problemen die spelen, maar ook de oplossingen die we hiervoor kunnen bedenken. We willen een Europees Parlement Ambassador School (EPAS) zijn: een school waar we met zijn allen nadenken over onze rol binnen de Europese Unie en de toekomst van Europa.

Aankomend jaar starten we met de eerste EPAS Junior Club. Leerlingen die aankomend jaar in leerjaar 2 zitten, kunnen zich opgeven om EPAS junior ambassador te worden. Als junior ambassador word je onder andere betrokken bij activiteiten in de school die te maken hebben met internationalisering. Je helpt dan bijvoorbeeld bij het organiseren van de Dag van Europa en je mag onder schooltijd deelnemen aan buitenschoolse Europa activiteiten, zoals naar de speciale junior dag in Den Haag (vrijdag 6 oktober). Voor de junior ambassador is een duidelijke taak weggelegd: de EU-kennis verspreiden in de school.

Als je denkt dat dit echt iets voor jou is en goed bij jou past, dan ontvangen wij graag jouw aanmelding! Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen. Vervolgens nodigen wij je snel uit voor een gesprek waarin wij te weten willen komen waarom je mee wilt doen, welke ideeën je hebt en welke activiteiten je leuk zou vinden om te organiseren. Meld je aan vóór 16 juni door een mailtje te sturen. Vermeld je naam en klas en schrijf kort op waarom je graag mee wilt doen! De week daarop vinden de gesprekken plaats waarvoor je een uitnodiging ontvangt. Als je vragen hebt, kun je ons natuurlijk ook een mailtje sturen of aanspreken op school.

Wij horen graag van je!

Met vriendelijke groet,

Leonie Schippers (docent aardrijkskunde) - srs@heemlanden.nl

Rosine Scheirs (docent Spaans) - scr@heemlanden.nl