Wij hijsen de vlag!

Op woensdag 9 januari hijsen de leerlingen van de GSA samen met docenten Han Beyer en Marloes Meuzelaar de regenboogvlag voor College de Heemlanden. “We hijsen de vlag om te laten zien dat hier op school iedereen mag houden van wie hij/zij wil. Dit is waar wij als school voor staan", aldus Han Beyer.

De vlag is een tegenreactie op de Nederlandse ondertekening van de Nashville-verklaring, waarin wordt betoogd dat homoseksualiteit iets is wat genezen kan worden, en dat het huwelijk alleen voor man en vrouw is. Beyer: “Met dit soort teksten duw je ontzettend veel jongeren die twijfelen over hun geaardheid weer terug of verder in de kast. Dat vind ik echt kwalijk. Laten we elkaar gewoon respecteren om wie we zijn in plaats van te oordelen, dat maakt het leven een stuk mooier.”

De GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een groep leerlingen en docenten die zich inzetten voor meer diversiteit en de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren op school. Ze organiseren o.a. Paarse vrijdag en vragen steeds aandacht voor LHBT-gerelateerde onderwerpen.

Wil je meedoen met de GSA? Schrijf je dan in via Magister onder de knop ‘activiteiten’. Je krijgt dan vanzelf een bericht terug.