Waar ik naar school ga? In Houten, vanzelfsprekend!

In de wintereditie van het naar eigen zeggen eigenwijze en positieve Eigen Houtje magazine voor inwoners van 't Goy, Houten, Schalkwijk en Tull en 't Waal zit een scholenspecial waar College de Heemlanden in staat. Hieronder wordt de eerste tekst genoemd, die gezamenlijk met Houtens en het Wellantcollege geschreven is. Maar lees het vooral thuis (het magazine is bezorgd op woensdag 7 december) of lees het volledige artikel online.

Waar ik naar school ga? Houten, vanzelfsprekend!

Scholenspecial wintereditie 2016-2017 EigenHoutje magazine

Terwijl overal in Nederland het dorp opnieuw moet worden uitgevonden, wonen en werken wij maar mooi in Houten. En we gaan er naar school, met plezier! Houten heeft zich ontwikkeld van een fruittelersdorp dat in 1974 nog maar 3000 inwoners telde tot een bruisende gemeente van 50.000 inwoners. In een gemeente waar we hoge eisen stellen aan ons woonmilieu en een dorpse gemoedelijkheid belangrijk vinden, in een gemeente waar zoveel kinderen wonen, daar hoort een hoge kwaliteit van voortgezet onderwijs bij. En dat hebben we.

Houten heeft drie scholen voor voortgezet onderwijs binnen de gemeentegrenzen: College de Heemlanden voor havo, atheneum en atheneum-plus, Houtens voor mavo, mavo-plus en vmbo beroepsgericht onderwijs en Wellantcollege voor vmbo beroepsgericht onderwijs (met gemengde en theoretische leerweg).

Wij zijn van mening dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs, het liefst in de buurt. Het is daarbij zaak onze opgroeiende kinderen te verbinden aan Houten. De toekomst van Houten ligt immers in handen van onze kinderen. We hebben hiermee een gezamenlijk doel. Dit doel bereik je niet alleen, maar in samenwerking met iedereen die zich iedere dag inzet om het beste uit kinderen te halen. Ieder kind uit Houten is een belofte naar de toekomst. Zo zien wij dat.

We zijn trots op onze scholen en op onze samenwerking. Wij zijn er ook trots op dat wij ieder kind in Houten de keuze geven om zijn of haar middelbare schooltijd in Houten door te brengen. Wij bieden een schoolmilieu waar je ā€˜uā€™ tegen zegt: toegankelijk, uitdagend, met oog voor elkaar. We geven ruimte, zijn nieuwsgierig en leren kinderen zelf keuzes te maken. We dagen onze leerlingen uit om actief te leren en te werken, zowel binnen als buiten de les, zowel binnen Houten als daarbuiten.

Waar ga jij naar school? Vanzelfsprekend, Houten!