Verrassende clinics en je eigen laptop installeren

Verrassende clinics en je eigen laptop installeren. Het is een hele overstap van de basisschool naar ‘de middelbare’ en dat is voor iedereen spannend. In de eerste week hebben 270 brugklasleerlingen een bijzonder programma gevolgd waarin verrassende clinics werden afgewisseld met activiteiten met de mentor. Zo leer je elkaar lekker snel kennen.

Met volle aandacht kijken de leerlingen tijdens de kick-off van de openingsweek naar de video van Victor Mids (van het programma MindF*ck) over invloed van positiviteit. Tijdens de diverse clinics waaronder ‘De kracht van theater’ en ‘U&Eye’ laten de leerlingen een verrassende kant van zichzelf zien. Het nieuwe programma heeft direct een positieve invloed op de groep: ‘Ik heb nu geleerd dat je door positieve reacties en aanmoedigingen meer zelfvertrouwen krijgt. In het begin vond ik het best spannend allemaal, maar dat is nu al veel minder!’

Jasper Berden is docent Engels en brugklasmentor. Hij is daarnaast betrokken bij de implementatie van BYOD (Bring Your Own Device). Jasper Berden: ‘Alle leerlingen uit leerjaar 1 zijn dit schooljaar gestart met een eigen laptop. Nu zijn bijna alle leerlingen voorzien van een goedwerkende laptop. Wij zijn er klaar voor’.

Lees de hele scholenpagina van 't Groentje als e-paper.