Utrecht ook in actie voor Sint-Maarten!

Algemeen dagblad: Maarten Venderbosch, laatste update: 15:03

De nationale actiedag voor Sint-Maarten brengt ook stad en regio Utrecht vandaag op de been voor de slachtoffers van de verwoestende orkaan Irma. Leerlingen op basisscholen zetten zich in door flessen te verzamelen, te knutselen voor het goede doel, nagels te lakken of door sponsoracties te houden waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat. Op basisschool De Regenboog in Utrecht heeft meester Arie beloofd zijn haar te laten millimeteren voor Sint-Maarten.

Op College de Heemlanden in Houten stonden de leerkrachten vanochtend aan de deur van hun school om bij de leerlingen te collecteren. Vooraf was de ouders gevraagd of de kinderen een bijdrage mochten leveren. ,,Als we allemaal één euro geven, hebben we al 1.500 euro voor Sint-Maarten’’, aldus rector-bestuurder Dick Looyé op de website van de school. Daar wordt later vandaag ook de opbrengst bekendgemaakt.

In Wijk bij Duurstede doet ook het Revius Lyceum mee aan de actie. Hier heeft de leerlingenraad iedereen opgeroepen te doneren. Niet alleen particulieren en scholen doneren, ook gemeenten doen mee aan de actie. Bunnik en Zeist doneren bijvoorbeeld elk één euro per inwoner. Bunnik stort 15.211 euro, Zeist 62.894 euro.


College de Heemlanden steunt de landelijke actiedag! Dick Looyé: 'Eén van onze kernwaarden is betrokkenheid. Wij vinden het belangrijk om leerlingen actief te laten deelnemen. We hebben vandaag ruim 1300 euro opgehaald. De school vult dit bedrag aan tot 1582 euro: één euro per leerling."

Vanmorgen collecteerden docenten aan het begin van de dag bij de ingang van de school. Verder op de dag stonden de collectebussen bij de receptie en in de personeelskamer. De opbrengst van 1582 euro wordt gestort naar giro 5125 van het Rode Kruis.