Tarea película “Coco”

HEEMLANDEN CINEMA - Zoals jullie weten delen wij met Theater Aan de Slinger een prachtige filmzaal. In de eerste activiteitenweek van dit schooljaar gaan onze brugklasleerlingen hier de film ‘Coco’ bekijken.

‘Coco’ is een animatiefilm uit 2017 waarin het thema ‘Dag van de doden’ centraal staat. ‘Dag van de doden’ (in het Spaans: ‘Día de los muertos’) is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag die jaarlijks op 1 en 2 november in Mexico wordt gevierd. In tegenstelling tot men vaak denkt, wordt deze Dag van de doden feestelijk doorgebracht.

In de film ontdekt hoofdpersoon Miguel, een twaalfjarige jongen die op het platteland woont, een familiegeheim waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Het is een zeer toegankelijke, komische en soms zelfs ontroerende film die lovende kritieken heeft gekregen van filmcritici.

Datum: maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober

Tijd: 12.30 – 14.30 uur

Plaats: Filmzaal

Voor wie? Brugklasleerlingen

De secties Spaans en levensbeschouwing hebben hun handen ineen geslagen om hier een gezamenlijk project van te maken. In de film komen namelijk veel Spaanse woorden en rituelen aan bod (elementen uit beide vakdisciplines). ¡Saludos (=groetjes) de los profesores de LEVO y de español!

SPECIALE VOORSTELLING VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN - Op woensdag 3 oktober komen leerlingen van OBS De Bijenkorf in de filmzaal bij College de Heemlanden de film bekijken. Hartstikke veel plezier!

Datum: woensdag 3 oktober

Tijd: 12.30 – 14.30 uur

Plaats: Filmzaal Theater Aan de Slinger

Voor wie? Kom met je hele klas naar de film!

De leerlingen en de docent worden ontvangen door twee docenten van College de Heemlanden, die de film kort zullen inleiden. Dezelfde film wordt die week ook vertoond aan onze brugklasleerlingen, die in het kader van het vak Spaans en levensbeschouwing een opdracht daarvoor maken. Na afloop krijgen jullie deze opdracht mee naar huis! We hopen op een leuke middag samen met een grote groep leerlingen uit het Houtense basisonderwijs.