Sportief atletiektoernooi eerste klassen

Afgelopen vrijdag hadden de leerlingen uit klas 1 een atletiektoernooi op de atletiekbaan in Nieuwegein. De sportieve en gezond fanatieke houding tijdens het toernooi was voelbaar: Wie zou de beste zijn van de meisjes en wie van de jongens? En welke klas zou de klassenbeker 2017 binnenslepen?

Het atletiek toernooi was opgezet als een zeskamp waar voor elk onderdeel punten konden worden verdiend. Het ging niet alleen om snelheid, kracht, coördinatie en duurvermogen maar ook behendigheid was belangrijk. De onderdelen omvatten sprint, kogelstoten, verspringen, bal verwerpen tot behendigheidsloop en nieuw dit jaar was de cross run.

Bij de leerlingen uit de vierde klas in de rekenkamer stond het zweet af en toe op het voorhoofd om de uitslagen in het systeem in te voeren, zodat er geen tijd verloren zou gaan om aan het einde van de dag zo snel mogelijk de eindstand bekend te maken. Na een zeer spannende klassenestafette, gewonnen door klas B1E, was het dan zover. Welke klas en welke leerlingen waren ‘t meest allround van leerjaar 1 van dit schooljaar?

Meisjes

1e plaats - B1B - Jana Landman

2e plaats - B1G - Meike van der Meer

3e plaats - B1H - Floor Vermeer

Jongens

1e plaats - B1E - Seeam Amini

2e plaats - B1C - Timo Louwerse

3e plaats - B1F - David Riem

Beste klas

1e - B1E

2e - B1H

3e - B1B

Gefeliciteerd! Maar ook een groot compliment aan alle andere deelnemers. Met z’n allen werd het een mooie en sportieve atletieksportdag!

De sectie LO