Shine Days A2(+)

In de week na de herfstvakantie vindt er voor alle tweede klassen een activiteit plaats waarin groepsvorming en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan: daar waar de leerlingen uit 2 havo en 2 havo-atheneum deelnemen aan de vertrouwde Challenge Days, gaan de leerlinge uit 2 atheneum(-plus) met hulp van de Houtense jongerenorganisatie Shine een nieuw project uitvoeren.

Op 24 en 25 oktober organiseren we voor de klassen B2F t/m B2M een Shine Day: een culturele makersdag waarop de klas centraal staat! In één dag wordt in iedere klas een eigen themavoorstelling in elkaar gezet (Tégen Pesten, Vóór Elkaar), waarbij verschillende (kunst)disciplines samenkomen. Een dag waarbij je jouw eigen talent ontdekt en aan elkaar durft te tonen.

Zonder verder al teveel te verklappen over de verdere invulling van de dag – het moet tenslotte nog wel een verrassing blijven –kijken wij mentoren, workshopdocenten en jongerenwerkers van Shine er naar uit om er met jou een stralende vertoning van te maken.

De volgende klassen beleven hun Shine Day op:

Dinsdag 24 oktober - B2F, B2H

Woensdag 25 oktober – B2G, B2K, B2M

De Shine Day start met de klassen gezamenlijk om 8.30 uur in de filmzaal (C273). Het programma neemt de gehele dag in de beslag (tot ongeveer 15.00 uur). De reguliere lessen komen op deze dag te vervallen.

Voor verdere vragen over de Shine Days kun jij of kunnen je ouders contact opnemen met je mentor. Wanneer je meer wilt weten over Shine en andere culturele activiteiten die zij organiseren, verwijs ik je graag naar de website http://shine-houten.nl/.

Met vriendelijke groet, mede namens de mentoren en Shine,

Sebastiaan van der Meer

Afdelingsleider atheneum 2 en 3