Open lesmiddagen 7, 9 en 10 december '20

Welkom op de open lesmiddagen van College de Heemlanden, wat leuk dat je er bent!

Dit jaar zijn de open lesmiddagen anders dan andere jaren, we kunnen je helaas niet echt op school ontvangen. Gelukkig kan het wel digitaal en hebben we voor jullie een interactieve middag georganiseerd met allerlei activiteiten zodat jullie onze school kunnen leren kennen.

Wat kun je allemaal doen vandaag?

Je kunt vandaag met twee proeflessen meedoen, een vreemde taalopdracht doen, virtueel door de school heen lopen en even binnentreden bij 'het bureau voor onzinnige vragen!

We wensen je heel veel plezier!

Proeflessen

Als je naar school gaat bij College de Heemlanden zijn er ontzettend veel vakken die je gaat en kunt gaan volgen. Op deze online lesmiddagen kun je deelnemen aan de proeflessen scheikunde en beeldende vorming, via de links hieronder. Ook kun je zelf aan de slag met onze vreemde talen opdracht.

Deel je jouw middag met ons?

Wij zijn ontzettend benieuwd naar wat je van de proeflessen vindt en wat je ervan gemaakt hebt! Maak foto’s of filmpjes van je proeflessen en post deze op Instagram. Volg @collegedeheemlanden en plaats je foto’s met de hashtags: #collegedeheemlanden #proefles en #scheikunde of #bv of #vreemdetaal. Op deze manier kunnen we met je meekijken.

Winnen?

Bij elke opdracht selecteren we 5 winnaars met de leukste inzendingen via Instagram! Dus doe vooral mee en vergeet bovenstaande hashtags niet. Mocht het je vandaag niet lukken, is dat geen probleem! We gaan de winnaars op dinsdag 5 januari bekend maken en tot die tijd kun je meedoen. Mocht je geen Instagram hebben, dan is dat natuurlijk ook geen punt! Mail je foto of video dan naar [email protected] en doe toch mee!

Scheikunde

Dit is de link voor de proefles scheikunde.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om zelf aan de slag te gaan:

  • limonadeglas
  • kraanwater
  • potje kurkurma (specerij te koop in de supermarkt)
  • soda (huishoud- of schoonmaaksoda)
  • azijn (gewone witte natuurazijn)
  • theelepeltje

Doe je mee?

Beeldende vorming

Dit is de link voor de proefles beeldende vorming.

Je kunt na het kijken van deze video zelf aan de slag gaan met de opdracht “herken het gezicht”. Dus pak je camera of telefoon en ga aan de slag.

We wensen je heel veel succes!

Vreemde taal

Heb jij een talenknobbel? Of heb je die niet, maar vind je het wel leuk om iets te schrijven in een vreemde taal?

Doe dan mee met deze opdracht! Er is geen instructiefilmpje bij deze opdracht, onderaan de pagina zijn wel wat foto's ter inspiratie.

De feestdagen zijn in aantocht en wat is er nou leuker dan een mooie kerstwens te ontvangen?

Maak een mooie kerstwens in bijvoorbeeld het Spaans, Duits, Frans of Engels en deel die met ons via Instagram of per e-mail. Maak er een leuke foto van of een leuke ingesproken boodschap. Mocht je een andere taal kennen, mag dat natuurlijk ook, we zijn benieuwd naar jouw kerstwensen!

Good luck!

Het ‘bureau voor onzinnige vragen’

Onze dramadocenten hebben speciaal voor de open lesmiddagen het ‘bureau voor onzinnige vragen’ opgericht waar zij al jullie vragen beantwoorden! Dus bedenk de gekste vragen en stel ze hier, je zal versteld staan van de antwoorden die ze je geven.

Op maandag 7 december is het bureau geopend van 14:30 tot 15:30 uur.

Op woensdag 9 december is het bureau geopend van 15:30 tot 16:30 uur, klik hier om binnen te stappen in ons bureau op woensdag.

Op donderdag 10 december is het bureau geopend van 14:00 tot 15:00 uur, klik hier om binnen te stappen in ons bureau op donderdag.

Dit wil je echt niet missen, dus log zeker even in!

Voor het bureau van onzinnige vragen maken we gebruik van Microsoft Teams. Door op bovenstaande link te klikken krijg je toegang. Hiervoor hoeft je geen account aan te maken. Indien je wilt deelnemen via je telefoon moet je de Teams app downloaden. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.

Virtuele tour

In onze virtuele tour kun je op eigen gelegenheid door de school heen lopen.

Volg de pijlen in de tour om naar een volgend punt te gaan. De gehele tour is 360 graden, je kunt dus alle locaties helemaal rondom bekijken. Op sommige punten kun je alleen naar voren, op andere punten kun je kiezen uit verschillende routes en op weer andere punten moet je je omdraaien om een lokaal te verlaten.

Op veel punten in de tour, we noemen deze ‘Points of interest’, kun je een video of document bekijken over onze school. Je kunt dus echt op ontdekking uit. Naast de pijltjes die je kunt volgen kun je ook via het menu aan de linkerkant van de tour springen van de ene ruimte naar de andere. De looproute sla je op die manier over.

In de tour zie bovenaan ook een grote blauwe knop met de tekst 'face 2 face gesprek'. Deze kun je gebruiken om met ons te videobellen, een inlog heb je niet nodig! Wanneer je op de knop drukt hoef je alleen je naam en je e-mailadres in te vullen en je wordt met ons verbonden.

We hebben een aantal docenten en leerlingen klaarstaan vandaag die graag met je in gesprek willen en je alles van de school willen vertellen en je zelfs mee kunnen nemen in de tour. Wanneer je rondloopt in onze virtuele school kunnen onze docenten en leerlingen jou ook bellen, dus we hopen je te spreken vandaag.

Klik hier om onze virtuele tour te bezoeken.