Open avond goed bezocht!

Beste leerling,

Donderdag 26 januari was het open avond in onze school. Deze avond was jij onze gast. Misschien was je hier al eens geweest voor een proefles tijdens de open lesmiddag of had je een masterclass gevolgd. En misschien heb je een broer of zus op school. Deze avond stonden alle docenten, medewerkers en heel veel leerlingen klaar om jou onze school te laten zien. Als je voor het eerst kwam, dan was er veel te ontdekken. We hopen dat je goed hebt rond kunnen kijken, dat je je vragen hebt kunnen stellen en proeflesjes hebt gevolgd, zodat je een goede indruk hebt gekregen van onze gezellige school.

Onze brugklassers leidden je graag persoonlijk rond door onze school. Ging je liever zelf door de school? Ook dat kon natuurlijk. In het boekje die je mee naar huis hebt gekregen, kun je nog eens terugkijken op de plattegrond waar je geweest bent.

Op de derde verdieping van het cultuurgebouw was de eindexamenexpositie kunst te bewonderen. In de kleine (film)zaal van het cultuurgebouw, op de tweede verdieping, werd een presentatie gegeven over de brugklassers binnen onze school. Du pain, du vin, du Boursin! Pour les enfants et pour les parents. In lokaal 110 leerde Jean de Paris leerlingen én ouders binnen 10 minuten Frans. Onder begeleiding van inmiddels ervaren tweedeklassers kon je bij het vak Verzorging in lokaal 027 voor jezelf een lekker en gezond tussendoortje maken.

In de sporthal waren doorlopend sportieve activiteiten waar iedereen aan mee mocht doen. Ook waren er spectaculaire demonstraties die door leerlingen werden gegeven. Bij scheikunde was het druk, daar kon je samen met een leerling van onze school een flesje tovenaarsbadolie maken. Bij biologie kon je jouw eigen roos ontwerpen en een openhartoperatie bekijken. Middeleeuwse soep kon je eten bij geschiedenis. Daar kon je trouwens ook en quiz spelen en een historische prijs winnen. Supergeconcentreerde blikken waren bij wiskunde te vinden, leerlingen en ouders lieten hun hersenen kraken. In het leerplein kon je je kennis van het Nederlands testen door de fouten uit een tekst te halen. Heb jij het spannende boek gewonnen?

Wij hopen dat je veel plezier hebt gehad tijdens onze open avond en we zien je volgend jaar graag als leerling van onze school. Wil je meer informatie (teruglezen), kijk dan op de speciale pagina voor groep 7 & 8. Hier vind je ook meer informatie over de aanmeldingsprocedure van onze school.