Op pad en aan de slag in de activiteitenweek

In de activiteitenweken op College de Heemlanden gaan er veel leerlingen op pad en worden er prachtige dingen gemaakt. Het weer vormde deze activiteitenweek een extra uitdaging. Maart roert zijn staart!

Tijdens de projectdag Water op dinsdag 12 maart bezochten A5-leerlingen bijvoorbeeld de rioolwaterzuivering van de HDSR (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden). Het weer zat deze derde activiteitenweek van het schooljaar niet mee, daarom gingen de leerlingen op het smalle en gladde pas langs de Kromme IJssel tussen Nieuwegein en IJsselstein maar even lopen met de fiets aan de hand.

Bij het project De muur (naar de Berlijnse muur en de Palestijnse muur) van de vakken geschiedenis en kunst vormde de wind dit jaar een extra uitdaging. Evengoed was het zeer geslaagd!

Op woensdag 13 maart waren de leerlingen uit 4 havo en 5 atheneum met het vak kunst op excursie naar het Kröller Müller-museum. Zij bestudeerden daar kunstwerken aan de hand van zelfgekozen opdrachten, als het maar wel betrekking had op het thema ‘de cultuur van het Moderne’.

Bekijk hieronder een foto-impressie: