OBS Klavertje vier krijgt Scheikundeles

Op dinsdag 21 februari bezocht een klas van OBS Klavertje Vier uit Houten College de Heemlanden om een les Scheikunde bij te wonen. Het verzoek was afkomstig van twee achtste groepers die hun spreekbeurt hadden gehouden over Scheikunde. Na een paar huis-tuin-en-keuken-proeven in hun eigen klaslokaal vonden ze het tijd om eens rond te kijken in een écht practicumlokaal.

Het lesje, dat speciaal was afgestemd op de basisschool leerlingen, bestond uit stukjes uitleg afgewisseld door verhelderende proeven. Zo zagen ze met eigen ogen dat een mengsel van kurkuma en water veranderde van geel naar rood en weer terug, door toevoeging van achtereenvolgens soda en azijn. Het hevig bruisende mengsel duidde op een chemische reactie. Ook het begrip ‘oplosbaarheid’ werd door de pientere klas onderzocht door te variëren met stoffen en oplosmiddelen.

De les werd afgesloten met een quiz, waarin de chemische kennis van leerlingen op de proef gesteld werd. Na een middag vol nieuwe indrukken keerden ze huiswaarts. Wij bedanken de leerlingen van OBS Klavertje Vier voor hun enthousiasme en hopen komend jaar een aantal van hen te mogen verwelkomen op onze school.