Musical LIEVER VERLIEFD 20-22 februari 2018

Het nieuws tegenwoordig is meestal iets waar je niet heel vrolijk van wordt: oorlogen, honger, overstromingen, aanslagen…….de kranten, journaals en internet staat er vol mee. Maar als je om je heen kijkt zie je een heel ander wereld, een andere werkelijkheid….jonge, krachtige mensen, vol humor, plannen en plezier….. Hoe kunnen we die twee werelden bij elkaar krijgen? Hoe kunnen we die vrolijke energie inzetten voor een leukere wereld? Of hebben we gewoon meer cupido’s nodig en komt dan alles vanzelf goed? Een zoektocht naar wie is waar verantwoordelijk voor en waarom…..

De voorbereidingen voor de musical LIEVER VERLIEFD die in februari 2018 ten tonele komt, zijn begonnen. De jaarlijkse musical wordt door leerlingen van College de Heemlanden bedacht, geschreven en uitgevoerd. In de week voor de voorjaarsvakantie zijn de voorstellingen. Op deze plek houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

NIEUW: SPECIALE VOORSTELLING VOOR LEERLINGEN UIT GROEP 8

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 is er een voorstelling op dinsdag 20 februari van 13.00-14.15 uur. De leerlingen krijgen niet alleen als eerste de voorstelling te zien, zij krijgen ook de mogelijkheid de musicalsterren te ontmoeten na afloop om na te praten over de voorstelling.

Wil jij graag met jouw klas naar de speciale voorstelling van de musical LIEVER VERLIEFD?

Ga dan naar jouw meester of juf en vraag eerste of jullie op dinsdagmiddag van 13.00-14.15 uur tijd hebben om naar de voorstelling te komen. Stuur vervolgens een e-mail (of vraag dit aan jouw meester of juf) naar Marleen Biesheuvel. Zij zal dan contact opnemen met jouw meester of juf om de verdere gang van zaken te bespreken.

Marleen Biesheuvel: bhv@heemlanden.nl

Theater Aan de Slinger De voorstelling vindt plaats in de grote theaterzaal van Theater Aan de Slinger; daar is plek voor 292 mensen. Wij vragen geen bijdrage voor deze voorstelling, je kunt er dus gratis naartoe. Het enige wat wij vragen, is om kort te omschrijven waarom jij het leuk zou vinden om met jouw klas naar de voorstelling te gaan. Wees er snel bij, want als de zitplaatsen op zijn, dan zijn ze ook echt op.

Musical 2016-2017 BACKSPACE

Stel je voor dat je een foutje maakt. En dat de gevolgen niet te overzien zijn. Kon je die fout dan maar ongedaan maken. Op BACKSPACE drukken en opnieuw beginnen.

'Ze zouden met deze musical langs andere middelbare scholen moeten gaan.'

De leerlingen van College de Heemlanden hebben met compassie neergezet hoe iemand zich moet voelen die de fout maakt zichzelf voor de camera bloot te geven. Je bent niet per se naïef, je bent tè goed van vertrouwen. En verliefd. En dan doe je wel eens gekke dingen. Zoals jezelf bloot geven, letterlijk. Is er dan nog iemand bij wie je terecht kunt?

Dit actuele thema werd prachtig uitgespeeld. Met passende liedjes die adembenemend gezongen werden. Met dansen die de show compleet maakte.

Van woensdag 22 t/m vrijdag 24 februari vonden de voorstellingen van de musical Backspace plaats in Theater Aan de Slinger. De galavoorstelling was op donderdagavond 23 februari.

Omroep Houten: cultuur de la Crème

In het programma Cultuur de la Crème van Houten FM van donderdag 23 februari was een interview te horen met één van de hoofdrolspelers van de musical, Jeroen Schwarze. Luister hier naar het interview op Houten FM; in de opname van het tweede uur (minuut 47 tot en met minuut 53).

Omroep Houten schrijft: Het Talent van de week was dit keer Jeroen Schwarze, deelnemer aan de (jaar)musical van college De Heemlanden. Jeroen speelt de rol van Tristan.