Musical LIEVER DE LIEFDE

College de Heemlanden op de planken in Theater Aan de Slinger met musical Liever de Liefde. Het nieuws tegenwoordig is meestal iets waar je niet heel vrolijk van wordt: oorlogen, honger, overstromingen, aanslagen. De kranten en het internet staan er vol mee. Maar als je goed om je heen kijkt zie je ook een andere wereld, een andere werkelijkheid: met jonge, krachtige mensen; vol humor, plannen en plezier. Hoe kunnen we die twee werelden bij elkaar krijgen? Hoe kunnen we die vrolijke energie inzetten voor een leukere wereld?

CUPIDO’S MET EEN MISSIE - Vanaf begin oktober zijn leerlingen en docenten druk bezig geweest met de voorbereidingen en repetities van de schoolmusical, een muzikaal spektakel over een groepje dappere, ambitieuze cupido’s met een onmenselijk grote missie!

RIJKE MUSICALTRADITIE - De jaarlijkse musical wordt door leerlingen van College de Heemlanden bedacht, geschreven en uitgevoerd. College de Heemlanden kent een rijke musicaltraditie. De jaarlijkse musical is groots opgezet, zodat veel leerlingen kunnen deelnemen; als speler, zanger, orkestlid, toneelmeester of als licht- en geluidsman/vrouw. Voor zowel de deelnemers als het publiek is de musical één van de hoogtepunten van het schooljaar. De musical wordt in Theater aan de Slinger opgevoerd.

NIEUW - Dit jaar konden voor het eerst: leerlingen uit groep 8 konden hun klas aanmelden voor de try-out van de musical. In totaal hebben 200 basisschoolleerlingen van de basisscholen Het Mozaïek, De Stek, De Plantage en De Zonnewijzer de kans als eerste de generale repetitie van de voorstelling te zien. Op donderdagavond was er een speciale galavoorstelling voor ouders van leerlingen.

Een bezoeker vatte de boodschap samen, even simpel als allesomvattend: ‘We moeten het toch allemaal met elkaar doen. Het gaat om de kleine dingen: gebaren, elkaar zíen’. En nu? Op naar de lente!

Download hier het programmaboekje.

Februari 2018