Midzomernachtfestival

Reünie 25-jarig bestaan van College de Heemlanden vindt ook plaats op 17 juni: hoe zit dat?

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Op zaterdag 17 juni organiseren wij een reünie, omdat College de Heemlanden 25 jaar bestaat. Deze reünie is toegankelijk voor iedereen die zich van tevoren heeft ingeschreven voor de reünie via www.reunieheemlanden.nl. Om deze reden hebben wij niet deelgenomen aan de organisatie van het midzomernachtfestival, dat precies op dezelfde avond en tijd zal plaatsvinden. Onze reünie vindt plaats in de school en op het schoolplein, het midzomernachtfestival op het plein tussen Theater Aan de Slinger, het station en College de Heemlanden.

Dat wij nu eenmaal deze reünie houden, betekent niet dat jullie niet naar het Midzomernachtfestival kunnen gaan! Via deze weg willen we jullie dan ook van harte uitnodigen om naar het midzomernachtfestival te gaan. Het programma liegt er niet om. Bovendien is de toegang ook nog eens gratis. Het kan bijna niet anders dan dat het festival een groot succes wordt. In dat geval komt er volgend jaar vast een een tweede editie. Wij doen mee!

Hartelijke groeten, College de Heemlanden

Eerste editie midzomernachtfestival

In het amfitheater de Droomcirkel, op het plein tegenover Theater Aan de Slinger, vieren we op zaterdag 17 juni de langste dag van het jaar! Van 20:15 tot 23:30 is er een vol programma met muziek, spoken word, dans en kunst. Voor ieder wat wils! De toegang is gratis.

Programma:

12:00 Midzomernachtritueel met JoCa

20:15 - 21:30 Gezamenlijk midzomernacht kunstwerk - Olivia O’Keeffe

20:15 Spoken word - Hardware Music, urban/pop rappers

20:35 Breakdance battle

20:50 Improvisatiedans - leerlingen van Shine o.l.v. Tushar Changoer

21:10 Jamsessie rondom het kampvuur Emily van Orsouw

22:05 Jilted - swingende jazzband met een vintage randje

23:00 Skapiche?! Uptempo skaband

Hardware Music, urban/pop rappers

Dally is een muzikant/rapper uit Amsterdam en is aangesloten bij de Amsterdamse formatie Hardway Music, bestaande uit vier artiesten. Met meezingbare lyrics, inhoudelijke onderwerpen en opmerkelijke urban/pop melodieën vallen zij aardig in de smaak bij het publiek. De stem en zanglijnen van Dally.S en de rapflows van Nincio zorgen voor dé vernieuwende sound van Hardway Music. De meezingbare hype van rapper Jay Donovan is onmisbaar net als de mellow hiphop die rapper MaDarra meebrengt. Hardway Music heeft het al geschopt tot het voorprogramma van Lil Kleine en trad op in TivoliVredenburg in 2016. Individueel timmeren zij ook aan de weg, met als resultaat een EP en videoclips. Bibliotheek Lek&IJssel biedt dit aanstormend talent graag een podium. Bibliotheek Houten is meer dan een plek met alleen maar boeken. De schoonheid van taal is ook te vinden in spoken word, dichtkunst en in de muziek van Hardway.

Tushar Changoer

De Show-Off groep van SHINE traint wekelijks hard onder leiding van dansdocent Tushar Changoer. De groep zal tijdens het midzomernachtfestival een improvisatie dans rond het vuur laten zien.

Olivia O'Keeffe

Olivia O’Keeffe is een Ierse kunstenares. Zij geeft bijna 20 jaar schilderles en is afgestudeerd als docent beeldende vormgeving en autonome beeldende kunst. Olivia's atelier, 'Kunst aan de Slinger' bevindt zich in het Oude Politiebureau.

Jamsessie

De jamsessie zal plaatsvinden onder leiding van Emily van Orsouw. Emily van Orsouw is afgestudeerd als zangeres, songwriter en docent aan de rockacademie in Tilburg. Sinds 2000 is zij als zangdocent verbonden aan verschillende muziekscholen in het land. Sinds 2005 geeft zij zangles in Houten met haar eigen zangpraktijk.

Jilted

Jilted speelt swing en jazz met een vintage randje en country met een vleugje humor. En dit alles driestemmig. Jilted bestaat uit de zangeressen Liza, Suzanne en Laura (gestart als a-capella trio) en muzikanten Gerard (gitaar), Janroel (toetsen), Matthijs (contrabas) en Tom (trompet, mondharmonica).

Breakdance battle

Ravi Sheombar is een jonge Houtense danser die al 7.5 jaar aan breakdance doet. Hij maakt deel uit van de succesvolle Utrechtse breakdance formatie ADHD Crew. Zijn crew zal een breakdance battle geven.

Skapiche?!

Skapiche?! is een energieke uptempo party ska band uit Gouda/Rotterdam. Sinds begin 2017 een nieuwe frontvrouw met een andere sound, die wordt versterkt door drum, bas, gitaar en toetsen. Aangevuld met maar liefst 5 blazers! Deze energieke ska band speelt op vele festivals in heel Nederland en zelfs in de koudere maanden weet Skapich?! met een zomerse vibe iedereen in beweging te krijgen!

Het midzomernachtfestival is georganiseerd door Cultuur aan de Slinger.

Mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Houten, de Rabobank en Tent4Rent. In samenwerking met: de Houtense Helden, van Houten & Co, Bibliotheek Lek en IJssel en Shine.