Kunstendag 4 havo

In de week voor de voorjaarsvakantie vond de Kunstendag plaats op College de Heemlanden. Leerlingen uit 4 havo, ruim 170 (!), namen hieraan deel. Ieder van hen volgde deze dag twee kunstworkshops. In de weken voorafgaand aan de Kunstendag konden de leerlingen zich in de kunstlessen al inschrijven voor hun favoriete workshops.

Ze konden kiezen uit tien workshops, variƫrend van beeldende kunst (keramiek, henna tattoo ontwerpen en maquette bouwen) tot muziek (saxofoon, didgeridoo, samba en een combinatie van muziek- en theaterimprovisatie), vloggen, hiphop en theater.

Een aantal van deze workshops werd buiten school gevolgd, zodat de leerlingen ook kunnen ervaren wat ze in hun directe omgeving aan kunstaanbod kunnen vinden. Zo weten ze meteen waar ze in hun vrije tijd door kunnen gaan met het ontwikkelen van hun talent.

College de Heemlanden vindt het belangrijk dat de leerlingen kennismaken met diverse kunstvormen die niet tijdens de reguliere kunstlessen op school aan bod komen. De Kunstendag wordt elk jaar georganiseerd door Educatie Aan de Slinger in samenwerking met de cultuurdocenten van College de Heemlanden.