Kloosterdagen 2017

Ben jij nieuwsgierig en wil jij weleens weten hoe het is om in een echt klooster te leven?

Wegens omstandigheden zijn de Kloosterdagen verplaatst van de eerste week van april naar de eerste of tweede week van oktober 2017. Ben jij nieuwsgierig en wil jij weleens weten hoe het is om in een echt klooster te leven? Houd de website in de gaten en ga in het najaar mee naar de Abdij van Berne.

Ga in het najaar mee met de Kloosterdagen die College de Heemlanden al velen jaren organiseert samen met een aantal Houtense kerken.

Je neemt deel aan een bijzonder en afwisselend programma: * We voeren gesprekken met de broeders die in het klooster wonen en je mag ze echt alles vragen. * We gaan in gesprek met een professor in de chemie over de vraag of wetenschap en geloof elkaar verdragen. * We gaan creatief aan de slag, spelen een spel, horen levensverhalen van bijzondere mensen en maken een aantal kloosterdiensten mee. * We nemen tijd om lekker gek en druk te doen en we nemen tijd om te ervaren hoe het is om echt stil te zijn. Je slaapt in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet en we genieten samen met de broeders van prima maaltijden.

Heb je vragen en/of opmerkingen?

Stuur meneer Stolk een mailtje: slk@heemlanden.nl. Vragen over hoe het was kun je altijd stellen aan de leerlingen Simone de Wit en Inge Ausems, zij hebben beiden eerder deelgenomen aan deze bijzondere activiteit.