Kick-off project 'ondernemen' door oud-leerling Glen Ritzen

De komende periode gaan alle havo-4 leerlingen tijdens de lessen management & organisatie in groepen aan de slag met het starten van een eigen onderneming. De bedoeling is dat zij in een serie van 10 lessen en een aantal buitenschoolse activiteiten een idee ontwikkelen voor een eigen bedrijf en dit uitwerken in een creatief marketingplan, ontdekken wat er allemaal komt kijken bij zo`n startup en beter te weten komen wat hun persoonlijke kwaliteiten zijn op dit vlak.

Afgelopen maandag was oud-leerling Glen Ritzen te gast om de 75 leerlingen te vertellen over zijn snelgroeiende bedrijf. Na zijn vwo-diploma te hebben gehaald in 2007 heeft hij de Hogeschool voor Kunsten gevolgd, richting evenementen-organisatie.

Door een geslaagde stage bij de ABN/AMRO Mees Pierson kon Glen na afronding van zijn studie daar aan de slag als eventmanager. Sinds drie jaar werkt Glen voor zichzelf. Zijn bedrijf, Creative Cloud Company, gevestigd in Hilversum, is sindsdien stormachtig gegroeid en heeft inmiddels 20 (!) medewerkers in dienst, waaronder nog 4 oud-Heemlanden-leerlingen.

Glen was bereid om te vertellen over zijn ervaringen na zijn schooltijd en het ontstaan van het bedrijf dat hij met een compagnon heeft opgericht. Hopelijk leidt zijn inspirerende verhaal tot mooie resultaten bij de praktische opdrachten. Maar gezien de aandacht van de leerlingen en hun nieuwsgierige vragen na afloop hebben wij daar alle vertrouwen in.