Kerstviering 2016: Binnenstebuiten

Op vrijdag 23 december, de laatste schooldag van dit kalenderjaar, vond de jaarlijkse kerstviering plaats. Alle klassen gingen deze dag aan de slag met het thema Binnenstebuiten. Leerlingen hebben een maatschappelijk onderwerp ‘naar binnen gehaald’, bijvoorbeeld door een spreker uit te nodigen met een bijzonder levensverhaal. Ook gingen de leerlingen ‘iets naar buiten brengen’ door een maatschappelijke actie te ondernemen. Een aantal brugklassen deed mee aan een schrijfactie voor Amnesty International met als doel om jongeren te stimuleren op om te komen voor de mensenrechten van iemand die zij niet persoonlijk kennen. De leerlingen uit 3 atheneum van College de Heemlanden organiseerden in het kader van de kerstviering een goede doelenmarkt.

College de Heemlanden: ambitieus en betrokken

De kernwaarden van College de Heemlanden zijn ambitie en betrokkenheid. Rector Dick Looyé: “In de kerstviering en met de goede doelenmarkt komen de kernwaarden van onze school duidelijk naar voren. Enerzijds willen wij dat leerlingen ambitieus zijn en kunnen plannen, organiseren en samenwerken. Anderzijds zetten wij ook in op wereldburgerschap, waarbij leerlingen betrokken zijn met de wereld om hen heen en actief een steentje bijdragen aan de maatschappij.”

Goede doelenmarkt: 25 jaar, 25 goede doelen

College de Heemlanden bestaat 25 jaar. In het kader van dit jubileumjaar is ervoor gekozen om de leerlingen 25 goede doelen te laten promoten. Leerlingen hebben in groepjes zelf een goed doel gekozen, waarvoor zij zich hebben ingezet. Onder meer de volgende goede doelen werden vertegenwoordigd: War Child, SOS Kinderdorpen, KWF en het Rode Kruis. In de aula werden marktkraampjes ingericht waar leerlingen met creatieve acties geld kunnen inzamelen voor het goede doel. Met muziek, lekkernijen en diverse activiteiten hebben de leerlingen in groepjes een goed doel gepromoot.

Schrijfmarathon Amnesty

Tien klassen hebben tijdens hun kerstontbijt in totaal 295 kaarten geschreven naar gewetensgevangenen via de Amnesty Schrijfmarathon. Leerlingen waren onder de indruk van de verhalen achter deze mensen en waren blij hen met een kaartje een hart onder de riem te kunnen steken tijdens de kerstperiode.

Lekkere kerstwens van College de Heemlanden

Politie Houten - 23 december 2016 19:15 (Facebook)

Vandaag stonden er 6 jongens van College De Heemlanden aan de balie van ons politiebureau in Houten. De scholieren hadden op school een taart gemaakt en mochten deze uitdelen aan mensen die tijdens kerst wel wat extra warmte kunnen gebruiken. We zijn vereerd. We hebben de taart gezellig met de teamleden opgepeuzeld. Scholieren van College de Heemlanden hartelijk bedankt!

Lees hier het bericht op Facebook.

Drukste uitgiftedag van het jaar: laatste voor de kerst

Voedselbank Houten - 23 december 2016

Vandaag was de laatste uitgiftedag voor de kerst. De cliënten kregen naast het gewone pakket van ons een kerstpakket met extra dingetjes voor de kerst. Naast extra vrijwilligers, kwamen er ook veel mensen langs om hun kerstpakket te brengen. Traditioneel is de decembermaand erg druk bij de voedselbank, met als hoogtepunt de laatste vrijdag voor de kerst. Dat was vandaag niet anders.

In deze tijd is er op veel plaatsen overvloed en soms ontstaan er spontane initiatieven om mensen die het minder hebben te laten meedelen in die overvloed. Gister bijvoorbeeld brachten kinderen van de montessorischool aan de Vikingenpoort 4 kratten voedsel en vandaag werd er fruit gebracht door kinderen van basisschool de Wereldwijs en 3 tassen met voedsel dat door een Havo 4 klas van de Heemlanden was ingezameld. En Milou en Vincie uit Atheneum 5 van de Heemlanden brachten een stapel kerstkaarten. Die hadden zij met de klas geschreven om mee te geven aan de cliënten.

Lees hier het hele bericht.

Doelgroep