Jongeren organiseren Club Enter

Bron: ’t Groentje 15 maart 2017

HOUTEN "De plek waar jongeren helemaal uit hun dak kunnen gaan", vertelt Youri Hoogewoning over Club Enter. "Deze maand is het thema 'Glow in the dark'." Youri Hoogewoning (17), Twan Pilaat (14) en Michelle (17) organiseren iedere maand Club Enter in jongerencentrum Enter. Ze vinden dat jongeren moeten weten dat Club Enter maandelijks voor ze georganiseerd wordt. Voor jongeren, door jongeren. De eerstvolgende Club Enter is op 24 maart van 21:00-02:00 uur.

Door John van Amerongen

Club Enter is bedoeld voor jongeren vanaf 15 jaar. "Het is bedoeld voor jongeren om uit te gaan", legt Youri uit. "Wij vinden dat er voor de jeugd in Houten te weinig georganiseerd wordt om uit te kunnen gaan." Om die reden besloten Twan en Youri dat ze daar wat aan wilden doen en zelf een feest wilden gaan organiseren. Zij stapten met hun idee naar jongerencentrum Enter. Een jongerenwerker vroeg hen of ze maandelijks Club Enter wilden organiseren. Michelle kwam er toen ook bij. Zo zijn ze met zijn drieën Club Enter gaan organiseren. Ze worden geholpen door meer ervaren jongeren van Chick Flix. In maart is de vierde editie. De eerste editie heette 'housewarming' en was de start van maandelijkse feesten van Club Enter. Toen kwam het Club Enter nieuwjaarsfeest dat heel erg druk bezocht werd. "Dat was een knalfuif. Door een goed knallend feest is de naam Club Enter bekender geworden", zegt Michelle. Sinds die tijd wordt Club Enter aardig druk bezocht en is de grote zaal altijd goed gevuld.

DISCOTHEEK Tijdens de feesten van Club Enter wordt gedanst en gepraat. "Je gaat echt uit alsof je naar een discotheek gaat", verduidelijkt Youri. " Youri en ik draaien zelf", vertelt Twan. Ze verzorgen gezamenlijk zelf de muziek tijdens Club Enter. Ze draaien Future House en Mom bahtom.

GLOW IN THE DARK Op 24 maart is de vierde editie. Club Enter heeft om de twee maanden een editie met een thema. "Dat is om en om", vertelt Michelle. Deze editie heeft als thema 'Glow in the dark'. Black lights zorgen voor special effects. De jongeren moedigen bezoekers aan om witte kleren of kleding met felle kleuren aan te trekken. Deze kleding licht op in de black lights. Verder hebben bezoekers de mogelijkheid om speciale strepen op armen of gezicht te zetten die dan ook oplichten. Alle jongeren in de doelgroep zijn van harte welkom.

EVENEMENTEN Twan en Youri willen later verder in de evenementenbranche en entertainmentwereld. Michelle heeft daarover gedacht, maar organiseert Club Enter toch vooral als hobby.

FACEBOOK Club Enter wordt door de jongeren gepromoot via een eigen Facebook pagina. Via die pagina kunnen via een link ook kaarten besteld worden. Verder verspreiden de jongeren flyers om Club Enter te promoten.

Redactie: Youri Hoogewoning (17) zit in H5B