Introductie leerjaar 2 bij Fort Vechten

Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september hebben alle tweedeklassen een bezoek gebracht aan Fort Vechten. Op het Fort hebben de klassen door middel van spectaculaire activiteiten gewerkt aan hun samenwerkingscapaciteiten en waar nodig: het overwinnen van angst. Ondanks de regen op donderdag kan er terug worden gekeken op een geslaagde introductie!

’s Ochtends op de fiets gingen de leerlingen meteen naar Fort Vechten, met hopelijk de goede kleding aan. Mevrouw Piena had alle leerlingen uitgenodigd om sportieve kleding aan te doen en stevige, maar toch zeker sportieve schoenen aan te doen. Gelukkig was de boodschap bij bijna alle leerlingen goed binnengekomen. Slechts een enkeling was te betrappen op slippers…

Eenmaal bij het fort aangekomen, werden de groepen welkom geheten door de organisatie en gingen de klassen snel uiteen voor het eerste onderdeel. Op het programma stonden spannende onderdelen zoals tokkelen, pull-jumpen en een indianenbrug bouwen. Bij de wandelende A (zie foto) werden de leerlingen gestimuleerd om samen te werken en bij de Vertrouwensloop leerde de leerlingen te vertrouwen op hun klasgenoten.

Halverwege de dag was er ruimte voor een lunch. Tijdens de lunch zochten veel leerlingen lekker de zon op. Terecht, laten we daar nog zo lang mogelijk van genieten. Na de lunch stonden er nog twee onderdelen op het programma; daarna werd de dag afgesloten. De tweedeklassers van College de Heemlanden hebben een sportieve introductie gehad op het fort. Fort Vechten is sowieso een aanrader om eens te bezoeken: is het niet voor de spectaculaire activiteiten die daar te doen zijn, dan is het wel voor de fantastische geschiedenis van het terrein. Kijk maar eens op de website (www.fortvechten.nl).

Geschreven door Robbert Bessems en Geert Veenstra