Informatieavond Naar de brugklas

Op maandagavond 20 en woensdagavond 22 november organiseert College de Heemlanden twee informatieavonden voor ouders/verzorgers van leerlingen die in 2018 de overstap gaan maken van de basisschool naar de middelbare school. De leerlingen worden zelf ook van harte uitgenodigd om mee te gaan.

Get started! - Dick Looyé, de rector-bestuurder, en George Bos, afdelingsleider van de brugklassen, zullen in de kleine zaal van theater Aan de Slinger vertellen over ons onderwijs op havo, atheneum- en atheneum-plusniveau; over wat onze school te bieden heeft, met wie wij leren, waar we voor staan en wat onze school bijzonder maakt. De presentatie duurt ongeveer een half uur.

Informatiemarkt - De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is hartstikke spannend; ook voor ouders. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs in het algemeen en over onze school in het bijzonder. Daarom richten we op deze informatieavonden op onze school een informatiemarkt in waarbij professionals specifieke vragen kunnen beantwoorden die ouders en leerlingen hebben over uiteenlopende zaken die te maken hebben met deze overstap en het brugjaar zoals onder andere huiswerk en toetsen, ict-gebruik op onze school, begeleiding bij dyslexie, informatie over faalangsttraining en krachttraining. Ook zijn er leerlingen aanwezig die vertellen over wereldburgerschap en hoe de school de wereld dichtbij brengt.

Meet & Match - Geïnspireerd door de Houtense Ondernemersdag wordt er ook een gedeelte van de aula ingericht voor Meet & Match. We zorgen dat mentoren uit de brugklas klaar staan om de ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8 te woord te staan. De leerlingen uit groep 8 zelf kunnen op deze informatiemarkt kennismaken met brugklasleerlingen en hun leerlingmentoren, wie zij het hemd van het lijf kunnen vragen over hoe het is om op College de Heemlanden te zitten.

Preview open lesmiddagen 11 en 13 december - In december zijn er open lesmiddagen op College de Heemlanden. Leerlingen van groep 8 zijn van harte uitgenodigd. Vanaf maandag 20 november kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Op de informatiemarkt kun je alvast het programma inzien. De open lesmiddagen in december krijgen een nieuw, uitdagend programma.

Aanmelden voor de informatieavond kan niet meer. U bent van harte welkom op de open avond op donderdag 25 januari 2018.

Datum: maandag 20 en woensdag 22 november 2017

Tijd: 18.30 – 21.00 uur

Locatie: College de Heemlanden