Ik over 10 jaar

Als je een brugklasser bent, ligt je toekomst open. Je hebt nog geen profielkeuze gemaakt, er zijn nog geen beperkingen. Alles kan. Wat willen de brugklassers van College de Heemlanden later worden?

Nick weet zeker dat hij veel geld wilt verdienen. Hoe? Dat maakt hem niet uit. Desnoods maar op kantoor. Hugo daarentegen wil absoluut niet op kantoor werken. Voor de 30+ lezers onder ons, u hoeft zich geen zorgen te maken dat u later zonder dokter of verpleegkundige zit. Er zijn namelijk leerlingen die heel graag in het ziekenhuis willen werken. Dit zijn Louise, Beau, Senaina en Anna.

Van sommige beroepen kijk je toch even raar op. Viggo bijvoorbeeld, wil heel graag vogeltrainer worden. Hij is opgegroeid met vogels en vindt het de leukste dieren die er zijn. Fleur ambieert heel iets anders. U raadt het al: gipsverbandmeesteres. Het doel van Owen is de tweede Martin Garrix worden. Hij leeft voor muziek en hij wil heel graag muziek produceren. We vragen het Julian en Ties en ze beginnen te lachen. ‘Zeg jij maar’, ‘Nee jij’, ‘Samen?’ ‘Oké’, ‘Wij willen schoolmeester worden’. Wat was uw droombaan toen u in de brugklas zat? Wat is daar van terecht gekomen?

Door: Serra Tukker en Isalinde Glerum

Lees de hele scholenpagina als e-paper.