Iedereen is anders en iedereen is bijzonder

Iedereen is anders en iedereen is bijzonder

De middelbare school, een plek vol dromen en ambities. Nergens denken mensen zo veel aan hun toekomst als op deze plek. Je fantaseert over wat je later wilt worden en elke dag leer je nieuwe dingen. Op de middelbare school is er veel diversiteit. Iedereen is anders en iedereen is bijzonder. Wij zitten hier, in de aula, met de zon in onze rug aan ons profielwerkstuk te werken: het verzorgen en maken van een scholenpagina in het Groentje. We kijken toe hoe de aula volstroomt met leerlingen; van brugklassers die elkaar nog maar drie weken kennen tot eindexamenleerlingen die, net als wij, over een half jaar aan een nieuwe levensfase beginnen. We zien leerlingen druk met elkaar in gesprek, vertellend over het weekend, over die ene stomme leraar of over het favoriete lesuur. De aula loopt leeg en we zien nog net hoe een jongen zijn broodje salami in de prullenbak gooit en vervolgens op zoek gaat naar het juiste lokaal. Vond u het leuk om deze scholenpagina te lezen? Dan hebben we goed nieuws! In december en maart komen we terug!

Door: Isalinde Glerum en Serra Tukker

Lees de hele scholenpagina als e-paper.

De grote, blauwe doos

De grote, blauwe doos. Bij sommigen beter bekend als de gymzaal. In mei 2018 maak ik daar mijn eindexamen. Ik denk vaak terug aan alle mooie momenten die ik op De Heemlanden heb beleefd. Als twaalfjarige kwam ik op mijn eerste schooldag De Heemlanden binnenwandelen. Als iemand me toen had verteld wat ik allemaal zou doen, had ik diegene nooit geloofd.

Een nacht in een doos op het schoolplein doorbrengen voor Nacht Zonder Dak. Met een groepje leerlingen naar het KNMI in De Bilt. Meehelpen met het jubileumboek voor het 25-jarige bestaan van de school. Drie keer naar Taizé. Mijn tijd op De Heemlanden zit er bijna op. Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar aan de andere kant kijk ik ook erg uit naar de toekomst. Over een paar maanden zit ik in die grote, blauwe doos te zwoegen op mijn examens. Wat de tijd mij na de Heemlanden gaat brengen, daar ben ik benieuwd naar.

Lees de hele scholenpagina als e-paper.

Column door: Vincie van Kerkhof