Hongernacht 2018

Jaarlijks organiseert College de Heemlanden de zogenaamde ‘Hongernacht’. Van dinsdag 6 maart 8:00 uur tot woensdag 7 maart 8:00 uur is de Hongernacht 2018 georganiseerd. De leerlingen hebben 24 uur lang niets gegeten en ze hebben op school geslapen. Tijdens de dag hebben de leerlingen na hun reguliere lessen diverse activiteiten verricht, zoals een workshop beeldende vorming. Er hebben dit jaar 215 leerlingen meegedaan. Ze hebben in totaal een bedrag van € 10.191,00 ingezameld. Dit bedrag wordt besteed aan Edukans (World Teacher) en de ontwikkelingsreis naar Zuid-Afrika.

Edukans

Edukans is een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, maar in Ghana is dit nog niet het geval. In de voorjaarsvakantie zijn docent Leonie Schippers en twee leerlingen naar Ghana geweest met het Going Global programma van Edukans. Marloes Toonen is in oktober als World Teacher met Edukans meegegaan naar Ghana. Rosine Scheirs gaat als World Teacher mee in mei naar Malawi.

Partnership Zuid-Afrika - ontwikkelingsreis Zuid-Afrika 2019

Deze zomer gaat College de Heemlanden met 44 leerlingen naar Zuid-Afrika. Met scholen wordt daar een partnership opgebouwd. In samenwerking met SASNEV wordt er met diverse scholen een partnership opgebouwd. De nadruk ligt op uitwisseling en samenwerking. Daarnaast financieren we educatieve middelen en dragen we ook bij aan voedselprogramma’s. Ook in 2019 gaan we weer! Leerlingen kunnen zich momenteel opgeven voor de informatieavond van maandag 12 maart.

'Wereldburgerschap is een belangrijk speerpunt van onze school. De goede doelenacties gaan steeds meer leven. Met deze activiteiten proberen wij jongeren te inspireren om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dat kan in Nederland, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Hongernacht, maar we faciliteren ook een internationale ontwikkelingsreis naar Zuid-Afrika', aldus Dick Looyé, rector-bestuurder College de Heemlanden.