Help uw kind slagen!

Voorbereiding op het eindexamen

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Op school zijn de voorbereidingen getroffen, maar voordat de examens daadwerkelijk plaatsvinden, gaan er nog heel wat weken aan vooraf waarin er geen lessen meer op school gegeven worden. De grote hoeveelheden stof die de leerlingen moeten voorbereiden vereisen een goede planning en een regelmatige werkhouding. Bovendien betekent een examenjaar stress. Hoe kan je als ouder je kind hierin het beste ondersteunen? Wij bieden u graag een handreiking op deze avond en een mogelijkheid tot uitwisselen.

Plannen, organiseren en uitvoeren

Herkent u dit? Uw kind moet het echt kunnen, maar u moet achter zijn broek aanzitten om eens aan de slag te gaan. In deze workshop worden de executieve functies uitgelegd, dat zijn de regelfuncties van de hersenen die zorgen dat je kunt plannen, organiseren, een taak kan aanvangen en nog veel meer. Het is een mogelijkheid om uit te wisselen met andere ouders en u krijgt tips over hoe u uw kind het beste kunt helpen.

Anti-stress

Veel examenleerlingen ervaren stress rondom het eindexamen. In deze workshop leert u hoe u uw kind kunt helpen met ontspannen en het onder controle krijgen van negatieve gedachtes. Ook praten we over hoe u uw kind kunt helpen omgaan met de verwachtingen van zichzelf en zijn omgeving.

Woensdag 14 maart 19.00 uur

Aanmelden: P.Ubels@heemlanden.nl