Heemlanden University presenteert: gastcollege Arie Rommers 'De man met de bionische hand'

In het kader van ‘Heemlanden University’ komt maandag 20 februari tussen 13:00–15:00 uur de man met de meest geavanceerde bionische hand naar onze school. Arie Rommers geeft regelmatig lezingen op scholen over bionische technieken en robots. Door een ongeluk op zijn dertiende heeft Arie leren leven met een prothese als hand, en sinds 2013 heeft hij de meest geavanceerde bionische hand.

Leerlingen mogen vragen stellen, Arie wellicht een hand geven, en krijgen demonstraties en filmpjes te zien over bionische technieken en robots. Ook wil Arie met zijn verhaal een voorbeeld zijn voor leerlingen, dat ondanks tegenslag een mens nog tot veel in staat is.

Leerlingen van de bovenbouw krijgen via Magister een berichtje en de mogelijkheid zich in te schrijven voor de lezing. De lezing is zeker interessant voor leerlingen met NLT in hun pakket en/of met een NG/NT profiel. Leerlingen kunnen een verslag maken in het kader van het programma van A+ (verzamelen van pluspunten) of ten behoeve van hun loopbaanoriëntatie LOB. In dedecaan.net komt hiervoor een LOB-opdracht te staan ten behoeve van hun loopbaanoriëntatie.

We verwachten een volle filmzaal.

Inschrijven?

Via Magister krijg je een bericht en daar staat hoe je je kunt inschrijven.

Wanneer?

Maandag 20 februari tussen 13:00–15:00