Geslaagd! Gefeliciteerd, Emma!

Maanden werk je er naartoe: het eindexamen van de middelbare school. Voor Emma Fabisch liep het dit voorjaar net even anders. Zij viel vlak het eindexamen van haar paard en brak hierdoor haar rug. Hierna werd al snel duidelijk dat Emma haar eindexamen op College de Heemlanden in mei 2018 niet kon maken. Emma: ‘Dat was een ontzettende teleurstelling, maar gelukkig kreeg ik op school te horen dat ik in het derde tijdvak alsnog examen kon gaan doen’.

En met resultaat, want vrijdag 31 augustus nam Emma op school alsnog haar vwo-diploma in ontvangst. Han schoorlemmer was haar mentor in 6 atheneum en prijst haar doorzettingsvermogen: ‘Ik vind het ongelooflijk knap van Emma dat ze in al die weken van haar herstel zo heeft doorgezet. Daar mag ze, naast het halen van haar vwo-diploma natuurlijk, ontzettend trots op zijn.’

Emma’s herstel verloopt goed en dus pakt ze de draad snel op door nog een aantal bètavakken te gaan volgen die ze nodig heeft voor een studie geneeskunde. ‘Toen ik zoveel in het ziekenhuis kwam, wist ik het helemaal zeker: ik wil anesthesist worden’, aldus een hele blije Emma.

Lees de hele scholenpagina van 't Groentje als e-paper.