Filmfestival Houten

Uitslag bekend!

Zowel de derde, de tweede en de eerste prijs van de Rabobank Slingeraap Prijs in de categorie Stop Motion zijn gewonnen door leerlingen van College de Heemlanden!

In totaal zijn er 2.736 stemmen uitgebracht, dus de leerlingen hebben goed gelobbyd voor hun stemmen.

3e prijs stop motion: Dana en Zoe van College de Heemlanden

2e prijs stop motion: Jisse en Floortje van College de Heemlanden

1e prijs stop motion: Fleur en Kira van College de Heemlanden

De winnende filmpjes staan ook de website van Theater Aan de Slinger. Bekijk ze hier!

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017 presenteerde Film Aan de Slinger de eerste editie van Filmfestival Houten. Met mainstreamfilms en filmhuisfilms, meet & greets, lekker eten en drinken, inleidingen en workshops. Twee klassen van onze school deden mee met de Stop Motion wedstrijd!

Rabobank Slingeraap Prijs

Voor het voortgezet onderwijs is er voor het filmfestival een wedstrijd georganiseerd: de Stop Motion wedstrijd. Per klas worden filmpjes ingezonden voor de Stop Motion wedstrijd. Marloes Toonen, docente Beeldende Vorming op College de Heemlanden, doet met twee klassen mee aan de Stop Motion wedstrijd: "Van de twintig filmpjes, gingen er vijf door naar de finale; vier daarvan waren van College de Heemlanden. Dus ik ben apetrots op ze!"

STEM NU!

Er kan vanaf nu tot zondag 16:00 gestemd worden op het beste filmpje via deze link. Hier vind je ook de winnende filmpjes.

De leerlingen van deze vijf filmpjes maken op zondag 17 december om 16.30 uur kans om de eerste prijs te winnen van de Rabobank Slingeraap Prijs. Met de eerste prijs winnen de makers van het winnende filmpje ook een bedrag van 250,- dat zij mogen investeren in hun filmtalent.

Animatiefilm Your name

Your Name is een Japanse anime van Makoto Shinkai, en is gebaseerd op zijn gelijknamige roman. Een jonge man uit Tokio en een jonge vrouw van het platteland wisselen regelmatig van lichaam. Het schoolmeisje Mitsuha baalt van het plattelandsleven en wenst op een dag dat ze een jongen uit Tokio is. Taki is een schooljongen uit Tokio. Ze realiseren zich op een gegeven moment dat ze van lichaam wisselen en zoeken contact met elkaar.

Deze prachtige film is speciaal voor de jongeren geprogrammeerd tijdens Filmfestival Houten, op zondag 17 december om 14:30 uur. Bekijk de trailer.

Educatie programma

Op vrijdag 15 december ben je in Theater Aan de Slinger voor jullie festivalprogramma. Jullie zien een programma met professionele animatiefilms, uitgekozen door het HAFF en ontmoeten een van de makers. En jullie bekijken natuurlijk alle inzendingen van alle klassen die meedoen aan de Stop Motion wedstrijd. Samen met een jury bepalen jullie welke vijf filmpjes op Filmfestival Houten te zien zijn en kans maken op de RABOBANK SLINGERAAP PRIJS van € 250,-.

Gratis toegang tot prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op zondag 17 december om 16.30 uur in de foyer van het Theater. De toegang tot de prijsuitreiking is gratis. De makers van de vijf geselecteerde filmpjes krijgen een toegangskaartje tot de film Your Name en kunnen op die manier de film zien en op tijd aanwezig zijn voor de prijsuitreiking. De bezoekers van Filmfestival Houten stemmen op de vijf filmpjes en bepalen zo de eerste, tweede of derde prijs. Jij komt toch ook met je vrienden en familie om film te kijken en te stemmen? Op zondag 17 december om 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Filmfestival, in Theater Aan de Slinger.