Deeltjesversneller en supergeleiders in Genève (U-talent)

Op 7 april ben ik met de U-Talent Academy een paar dagen op excursie geweest naar Genève. Toen we na een lange busreis in de stad waren aangekomen, hebben we een frisse duik genomen in het meer van Genève. De volgende dag vertrokken we op tijd naar CERN, om meer te leren over de deeltjesversneller. We hebben een rondleidingen op het terrein gekregen, waarbij we informatie over de bijbehorende onderzoeken kregen. Verschillende onderzoekers hebben ons gedurende de dag vergezeld. ’s Avonds mochten we op eigen initiatief gaan eten in de stad.

De volgende dag zijn we weer vertrokken richting CERN en hebben kleine proefjes gedaan met supergeleiders. Halverwege de middag kregen we nog wat tijd om de stad in te gaan. Vervolgens hebben we met de groep pizza gegeten en zijn daarna weer vertrokken richting Nederland.

Deze excursie was super interessant, omdat onze eigen school hier niet de middelen/tijd voor heeft. Het was gaaf om deze extra mogelijkheid te krijgen. Ik heb er dan ook veel van opgestoken.

Stan Nuijten - A5E