De Week Tegen Pesten (19-23 september)

Anti-pest coördinator

Aandacht voor pesten blijft hard nodig, vandaar dat wij in De Week Tegen Pesten (19-23 september) aandacht hebben besteed aan dit onderwerp. De anti-pest coördinator heeft een presentatie gegeven over wat hij kan betekenen. Via de website van De Week Tegen Pesten kan de leraar ontdekken wat hij of zij in huis heeft om te werken aan een veilige klas. Sinds 1 augustus 2015 zijn scholen wettelijk verplicht anti-pestbeleid uit te voeren. Toch wordt nog altijd 1 op de 10 kinderen op school gepest. Aandacht voor pesten blijft dus hard nodig, vandaar De Week Tegen Pesten (19-23 september). Daarnaast hebben bijna alle afdelingen een presentatie gehad over de taak van anti-pest coördinator en wat hij kan betekenen.

Omroep Houten: De kracht van Houten

Daarnaast praatten wij mee over het onderwerp in De kracht van Houten (een radioprogramma van Omroep Houten (107.3 FM). De kracht van Houten is een radioprogramma van Omroep Houten (107.3 FM). Dinsdag 19 september stond De Week Tegen Pesten centraal en praatten wij mee over het onderwerp. De Week Tegen Pesten (19-23 september) stond dit jaar in het teken van de leraar.

Luister via www.omroephouten.nl naar de radio-uitzending De Kracht van Houten van dinsdagavond 20 september. Het tweede uur had als thema 'De Week tegen het pesten' over pesten, pesters en meelopers. Aan het woord kwamen achtereenvolgend Nicoline von Devivere (Centrum voor Jeugd en Gezin, onder andere over de gevolgen), Bente Bonefaas (beleidsmedewerker jeugd, over de aanpak van de gemeente) en Marleen Biesheuvel (College de Heemlanden, over (cyber)pesten op school en wat je ertegen kunt doen).