In de schijnwerpers op de open avond!

Een elektromotor maken bij techniek. Shampoo maken door chemicaliën te mengen bij scheikunde. Spetterende sportdemonstraties in de gymzaal bekijken of een selfie maken in een Engelse photobooth. Op de open avond van College de Heemlanden was veel nieuws te ontdekken.

Op de open avond bezoeken ieder jaar veel leerlingen uit groep zeven en acht met hun ouders (en vaak ook broertjes, zusjes opa’s en oma’s) de school voor voortgezet onderwijs in Houten. Talloze leerlingen en medewerkers lieten zien wat de school voor havo, atheneum en atheneum-plus te bieden heeft. In het cultuurgebouw konden bezoekers een proeflesje drama volgen, een wandeling maken door het digitale Heemlanden-museum of naar de derde verdieping, waar examenleerlingen kunst daar de expositie van hun eindopdrachten hielden. Het was druk bij de voorlichting over atheneum-plus, waar leerlingen uit eigen ervaring konden vertellen over wat versneld en verrijkt vwo nu precies inhoudt. In de aula was al een voorproefje te zien van de musical Liever de Liefde, die later deze maand in het Theater Aan de Slinger opgevoerd zal worden.

Overal in de school heerste een gezellige drukte en een ontspannen sfeer. De insteek van College de Heemlanden is dat de leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich thuis en veilig voelen op school en daarnaast uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf en de ander te halen. De ervaring leert dat de school daar heel goed in slaagt. Oud-leerlingen komen nog vaak op bezoek en vertellen dan hoe ze hun schooltijd op College de Heemlanden ervaren hebben.

Vlak voor de paraplu opengaat en een jongen met zijn moeder naar buiten wil stappen, zegt hij nog net: ‘Dit is echt een leuke school, mam’. En zo is het!