College de Heemlanden viert Dag van de Franse taal

Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous! Op College de Heemlanden maakten de docenten en leerlingen er een feestelijke dag van!

Op donderdag 9 november was het zover: voor de vierde keer stonden honderden scholen in Nederland in het teken van ‘de Dag van de Franse taal’. Deze dag is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Overal en voor iedereen dus. Ook op College de Heemlanden maakten de docenten en leerlingen er een feestelijke dag van. Enkele leraren waren wel heel erg Frans gekleed en in de lessen klonk Franse muziek, werden originele quizzen gehouden en was er door één collega in enkele havoklassen een ‘concours culinaire’ georganiseerd: Heel Havo Bakt. De jury was unaniem: Frans is niet alleen een mooie, maar ook een heerlijke taal…

In de versierde aula konden baguettes met brie worden gekocht, zelfs met korting als je het in het Frans bestelde! De versiering deed ook ’s avonds nog dienst, want de sectie Frans had een ‘Soirée Dansante’ georganiseerd, waar bijna 50 chique geklede leerlingen uit 3 havo en 3 atheneum in een geweldige sfeer hun zelfgemaakte Franse specialiteiten konden eten en onder het genot van Franstalige muziek de dansvloer op konden.

Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een bijzondere gast voorbij: Emmanuel Macron, de Franse president kwam (was hij het nu echt?), - begeleid door twee beresterke bodyguards - even sfeer en lekkernijen proeven. Voor de aanwezige leerlingen van College de Heemlanden had hij mooie woorden over én voor iedereen ook nog een ‘petit cadeau français’, als waardig slot van een feestelijke Dag van de Franse taal. Volgend jaar weer, oftewel: ‘à l’année prochaine!