Bureau Houten

Na het succes van 'Hartje Houten' twee jaar geleden, presenteren Aan de Slinger en Stichting Jazz Houten met kerst een nieuwe muziektheatervoorstelling: 'Bureau Houten'. Daarin maken we kennis met de 4 werknemers van het politiekantoor, die deze kerstavond het bureau bemannen. Maar liefst 80 amateurkunstenaars werken samen om dit verhaal te vertellen. Omroep Houten laat in een aantal kleine documentaires de ontwikkeling en totstandkoming van deze kerstvoorstelling door en voor Houtenaren zien.

Aan de Slinger en Stichting Jazz Houten willen amateurkunstenaars uit Houten een podium bieden in een grote voorstelling. Het gezamenlijk werken aan het eindresultaat, samen met het artistieke team van jonge professionele makers, is een belangrijke waarde in dit project. De individuele verenigingen hebben vaak niet de mogelijkheden om producties van deze omvang te maken, die dan ook nog eens zes maal uitgevoerd worden. Daarmee biedt Bureau Houten een unieke ervaring voor alle deelnemers.

KENNISMAKEN Op de ensemblerepetities maken alle deelnemers kennis met elkaars discipline en is er sprake van kruisbestuiving. Ze repeteren dan een hele dag aan de voorstelling en krijgen een kijkje in elkaars keuken.

REPETEREN Bij het repeteren voor 'Bureau Houten' komt het einde van het proces in zicht. De podiumkriebels zijn al aanwezig, maar de motivatie om dit humoristische kerstverhaal te presenteren aan het publiek is nog meer gestegen. Wie wil zien hoe het repetitieproces verloopt, kan wekelijks via www.omroephouten.nl en www.houtensnieuws.nl een aflevering van 'Making off van Bureau Houten' bekijken.

KERSTVOORSTELLING 'Bureau Houten' is een eigentijdse en humorvolle kerstvoorstelling voor elke Houtenaar en speelt van 17 t/m 23 december in Theater Aan de Slinger. Kaarten zijn te koop via www.theateraandeslinger.nl. Meer informatie over 'Bureau Houten' is te lezen op www.educatieaandeslinger.nl.

Door: John van Amerongen

TOELICHTING De choreografie en begeleiding van de dansers wordt gedaan door oud-leerling Tushar Changoer (geslaagd in 2008), professioneel danser en choreograaf. Verder dansen o.a. Anne Polman (H5e), Madelief Rietveld (H4a), Mirte Smith (A3e) en Sophie van Kuilenburg (B2a) mee. Net als oud-leerlingen Charlie Elberse (geslaagd 2014) en Emmely Hansen (geslaagd 2016). De dansers zijn veelal ook acteur, Isalinde Glerum (H4f) acteert, maar danst niet.