¡Saludos de Madrid!

Flamenco, churros, plaza de toros, Retiropark, el Prado. ¡Saludos de Madrid!

Woensdag 16 mei: Twee dagen zitten er al weer op en we genieten met volle teugen. De dinsdagochtend genoten we van een Spaans churrosonbijt waarna we vroeg in de middag een bezoek brachten aan, de met vaandels versierde, stierenvechtersarena Las Ventas.

In de middag hebben de leerlingen gewerkt aan hun opdrachten: sommigen hebben hun versierde paperclip geruild en anderen hebben al enquêtes afgenomen. Na een gezamelijke tapasmaaltijd keerden we terug naar de Plaza Mayor, omdat daar 's avonds de processie van de patroonheilige van Madrid langskwam. '¡Viva San Isidro!' , werd er geroepen. En daar zijn we het helemaal mee eens, want de stemming in de stad is vanwege de feestweek rondom deze heilige opperbest. Woensdag stond in het teken van een bezoek aan het Museo Geominero. 's Middags verkenden we de stad. De groep heeft 's avonds heerlijk pasta gekookt en achteraf super schoongemaakt.

Dinsdag 15 mei: Gisteren vertrokken we met een groep leerlingen uit atheneum 3-plus naar Madrid. Nieuwsgierig naar wat ze daar aan activiteiten doen? Op onze Facebookpagina zullen we tijdens onze excursie foto's posten van de reis.

¡Saludos!

Rosine Scheirs en Simone Ros, docenten Spaans