Taizé 2018: ga jij mee?

Schrijf je nu in voor Taizé 2018. Van 3 tot en met 10 juni gaan we, hopelijk met een grote groep, naar Taizé. Taizé is een plaats waar je leeftijdgenoten uit verschillende landen ontmoet, waar je tot jezelf komt en waar je misschien wel om die reden heel veel plezier hebt. Taizé is ‘back to basics’! Ga jij mee?

Is Taizé iets voor mij?

Je kunt mee naar Taizé als je 15 jaar bent of ouder. Voor velen is dit één van de eerste keren dat je een hele week zonder je ouders met een groep op pad bent. Allen dàt is al heel bijzonder. Het is niet voor niets zo dat veel leerlingen na een keer in Taizé geweest te zijn, het jaar erop weer meegaan. De komende weken komen we alle derde klassen en in alle bovenbouwklassen langs om te vertellen over Taizé, zodat je een goed beeld krijgt van wat het is. Er zal altijd een leerling meegaan aan wie je alles kunt vragen over Taizé.

Wanneer?

We vertrekken zaterdagavond 2 juni of in de vroege morgen van zondag 3 juni per bus van het zwembad richting Taizé en komen op zondag 10 juni, een week later, rond 21.00 uur weer in Houten aan. We slapen in tenten. Meer (praktische) informatie over deze bijzondere reis naar het oecumenisch klooster volgt in 2018.

Kan ik wel mee?

Belangrijke data voor leerlingen uit de bovenbouw:

Werkweek leerjaar 4: maandag 15 mei tot vrijdag 18 mei 2018

GALA eindexamenkandidaten: donderdag 31 mei 2018 v.a. 17.00 uur

Taizé 2018: zondag 3 juni - zondag 10 juni

Uitslag eindexamens: woensdag 13 juni 2018 v.a. 15.00 uur (telefonisch)

Tweede tijdvak CSE Examens: maandag 18 juni – vrijdag 22 juni 2018

Schrijf je nu in!

Onderaan deze pagina kun je het aanmeldingsformulier downloaden. De reis naar Taizé is 200 euro. Hierbij is alles inbegrepen (verblijf, eten). Je maakt nagenoeg geen extra kosten. NIEUW IN 2018: Omdat wij het zo ontzettend fijn vinden dat je meegaat naar Taizé, krijg je van de school een mooie sweater cadeau: met het logo van de school en het logo van Taizé. Yes!

Leerlingen aan het woord:

"Het mooiste aan Taizé is dat je compleet je zelf kan zijn en dat iedereen je accepteert en je zo echte vrienden maakt"

Het mooiste nummer: 155 Atme in uns

"Het is prachtig om te zien hoe iedereen in de groep gedurende de week opbloeit, vertrouwd raakt met elkaar en in het ritme van Taizé komt. Verder heb ik ontzettend veel gelachen. Ik kan er weer tegenaan!"

Favoriete liedje: 46 In te confido

"Het mooie aan Taizé vind ik hoe vriendelijk iedereen is en hoe makkelijk het is om vrienden te maken met mensen van andere landen. Het is een geweldige plek om tot rust te komen en even los te komen van school en stress."

Mooiste liedje: 13 Veni Creator Spiritus

"Bijzonder: Door de combinatie van stiltes en samen zingen in de verzoeningskerk in Taizé kun je nadenken over wat belangrijk voor je is en je tegelijk verbonden voelen met anderen om je heen."

Favoriete liedje: 14 Tui amoris ignem: 'Veni sancte spiritus .... '.

"Het niet denken aan school en andere dingen is erg fijn. Je leert ook veel andere mensen leren kennen, wat erg gezellig is."

Favoriete liedje: 25 Gloria, gloria (canon)

Taizé is een begrip in de school

College de Heemlanden is een open oecumenische school. Wij willen je voorbereiden op een actieve deelname aan de samenleving. De samenleving van de toekomst staat voor grote uitdagingen. Wij willen je leren om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken. Kennis van en inzicht in de inspiratie die mensen halen uit hun religie of overtuiging, vinden wij belangrijk. Daarom zou eigenlijk iedere leerling (en iedere medewerker) een keer mee moeten gaan naar Taizé. Op College de Heemlanden is voor leerlingen van 15 jaar of ouder de mogelijkheid om een week dit kloosterritme mee te maken.

Het is al weer twintig jaar geleden dat de eerste reis naar Taizé vanuit College de Heemlanden werd georganiseerd. Tegenwoordig is Taizé een begrip in onze school. Het is een plaats waar je leeftijdgenoten uit verschillende landen ontmoet, een plaats waar je tot rust komt, waar je tot jezelf komt en waar je misschien wel om die reden heel veel plezier hebt. Het is ‘back to basics’, kamperen op de heuvel van een klein Frans dorpje, waar een eenvoudige maar ruime kerk is gebouwd.

In Taizé word je gastvrij ontvangen door ruim honderd broeders van verschillende nationaliteiten en achtergronden. Zij leven daar in eenvoud en komen drie keer per dag samen in de kerk voor gebed. Zij worden daarbij omringd door duizenden jonge bezoekers. Als de grote klokken op het terrein luiden, weet iedereen dat het tijd is voor de samenkomst. De kerk, ja wie wordt daar nu nog warm van? ’t Is gek, maar in Taizé vinden veel en vooral jonge mensen hun rust, zichzelf en voelen ze zich vrij vragen te stellen, twijfels te uiten en aan hun eigen mening vast te houden. Zo ontdekken ze veel over zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. De leerlingen die vorig jaar meegingen, ervoeren Taizé als een bijzondere en bijzonder fijne week.... een pas op de plaats, loslaten, tot jezelf komen en thuis gericht de draad weer oppakken. Kortom, Taizé moet je een keer meemaken! Wie wil dat nu niet?

Download hier het aanmeldingsformulier voor Taizé 2018