Kom langs!

Om tegemoet te komen aan de wens van ouders en leerlingen om eerder en beter een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs te kunnen maken, bieden wij dit schooljaar twee keer open lesmiddagen aan op College de Heemlanden, speciaal voor leerlingen uit groep 8. De eerste open lesmiddagen zijn al in de week voor herfstvakantie. Je kunt dus al snel kennis komen maken met College de Heemlanden!

Maandag 9 en woensdag 11 oktober 2017 (13:30-16:00 uur)

Als je in groep 8 zit, kun je je inschrijven voor één van de open lesmiddagen in oktober. Je kunt een keuze maken voor een tweetal activiteiten op het gebied van arts, business, science en sports; en er is een speciaal programma voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in atheneum-plus. Inschrijven kan tot en met maandag 2 oktober.

Schrijf je hier in

Oh nee, ik kan niet!

Kun je niet komen naar de open lesmiddagen in oktober 2017? Niet getreurd. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen op één van de open lesmiddagen op maandag 11 en woensdag 13 december, waar we een nieuw en uitdagend programma voor je samenstellen, waarmee we je weer andere kanten van onze school laten zien.

Open je wereld

College de Heemlanden is een school die internationaal denkt, een school met een brede horizon. Wist je bijvoorbeeld dat je bij ons examen kunt doen in Frans, Duits, Engels èn Spaans? En voor Engels het internationaal erkende Cambridge-certificaat kunt halen? Je kunt ook deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s met onze netwerkscholen in Denemarken, Italië en Madrid. Je kunt bij ons jouw talent ontdekken, er is veel te kiezen. Zowel voor de havo als op het atheneum besteden we aandacht aan arts, science, business en sports.

ARTS

Je maakt bij ons kennis met verschillende kunsten en culturen, bijvoorbeeld bij beeldende vorming, drama, muziek, ckv en literatuur. Met Theater Aan de Slinger delen we prachtige faciliteiten zoals een dramalokaal en een film-theaterzaal.

SCIENCE

We besteden veel aandacht aan exacte vakken. We werken samen met Universiteit Utrecht in het U-talent programma en hebben een professioneel bètalab op school.

BUSINESS

Maak kennis met jouw talent voor ondernemerschap. Naast het leggen van een stevige economische kennisbasis is er veel aandacht voor de praktijk: je maakt kennis met ondernemers, loopt stage bij een bedrijf of instelling. En natuurlijk mag een goede beheersing van Nederlands, Engels, Frans, Duits en/of Spaans niet ontbreken op jouw toekomstige cv!

SPORTS

Vind jij een gezonde leefstijl ook belangrijk? Naast uitdagende lessen Lichamelijke Opvoeding zijn er toernooien en sportdagen voor alle leerjaren. Doe jij aan topsport? Wij hebben meerdere leerlingen die topsport combineren met school.

ATHENEUM-PLUS

Heb jij meer uitdaging nodig? Op College de Heemlanden kun je versneld en/of verrijkt je vwo-diploma halen. Als toekomstige atheneum-plusleerling krijg je op deze open lesmiddag alvast een voorproefje op de vakken Natuurwetenschappen en Algemene sociale wetenschappen.