Kom langs!

Dit schooljaar organiseren we twee keer per jaar open lesmiddagen; de eerste waren in de week voor de herfstvakantie! Het was voor ons erg leuk om jullie tijdens deze middag als gast te ontvangen. We hopen dat de open lesmiddagen van 11 en 13 december net zo’n succes zullen worden.

Open lesmiddagen 11 en 13 december 2017

Meld je hier aan.

Om tegemoet te komen aan de wens van ouders en leerlingen om eerder en beter een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs te kunnen maken, bieden wij dit schooljaar twee keer open lesmiddagen aan op College de Heemlanden, speciaal voor leerlingen uit groep 8.

Was je niet in de gelegenheid om te komen naar de één van de open lesmiddagen in oktober 2017? Niet getreurd. Je bent van harte uitgenodigd voor de volgende open lesmiddagen op maandag 11 en woensdag 13 december. Vanaf maandag 20 november kun je je hiervoor aanmelden op onze website. De open lesmiddagen in december krijgen een nieuw, uitdagend programma.

Ook als je wel onze open lesmiddagen in oktober hebt bezocht, ben je van harte uitgenodigd om langs te komen op één van de open lesmiddagen op maandag 11 en woensdag 13 december.

Op maandag 9 en woensdag 11 oktober hebben ruim 350 basisschoolleerlingen onze school bezocht. De leerlingen konden zich inschrijven voor twee activiteiten op het gebied van arts, business, science, sports en atheneum-plus. Iedere leerling ontving bij binnenkomst de ‘Get Started-Heemlandenmap’ met daarin veel kleurrijke informatie over onze school en het programma voor de middag.

Na een korte kennismaking in de aula, met een optreden van Jean de Paris (Hans van Dongen), werden de leerlingen van groep 8 door een collega en twee brugklassers begeleid naar de eerste activiteit. Na een uur was er een korte pauze en aansluitend gingen de leerlingen naar de tweede activiteit. Om 16.00 uur was iedereen weer in de aula om de middag af te sluiten. Buiten stonden de vaders en moeders te wachten om de verhalen van hun kinderen te horen. Bekijk hieronder een aantal foto's.

De reacties van de leerlingen waren zeer enthousiast. Ter illustratie de mail die we ontvingen van Nienke, één van de leerlingen van groep 8:

"Ik vond het leuk en ik heb besloten dat ik naar De Heemlanden ga! Ik had als onderwerpen science en sports. Ik vond het een grote, maar leuke en gezellige school. Ik ga misschien ook nog naar de open les middagen in december en dan doe ik twee andere dingen."

Verslag vanuit het mediateam- Charlotte Vriesema en Nazila Hashemi (A4B):

Wij zitten in het mediateam van de school en doen verslag van de open lesmiddag op woensdag 11 oktober. Wij hebben op deze middag de leerlinge Feline Kramer gevolgd tijdens haar deelname aan de activiteiten sports en arts. Zelf hebben we ook meegedaan.

Bij sports hebben we verschillende soorten spelletjes gedaan, waarbij teamwork onmisbaar was. Ten eerste moesten de leerlingen in verschillende teams een bank naar de andere kant van de zaal krijgen met een uitdaging (geen voeten op de grond, de bank een rondje laten draaien). De deelnemers moesten brainstormen om op de juiste manier de overkant te bereiken. De leerlingen hadden het erg naar hun zin, vonden de spelletjes erg leuk en deden zeer enthousiast mee. Na een uurtje hun eigen activiteit gedaan te hebben, hadden de leerlingen heel even pauze en konden ze iets te drinken en een koekje in de aula halen, voordat ze doorgingen naar hun tweede gekozen activiteit. Wij gingen mee naar de activiteit arts.

Bij arts kregen de leerlingen uitleg over het vak Beeldende Vorming en wat ze kunnen verwachten van het vak bij onze school. Na de uitleg gingen de leerlingen zelf aan de slag met het customizen van hun eigen dummy. De dummy konden de leerlingen bijvoorbeeld gaan versieren met de initialen van hun naam in de vorm van een superman-symbool door middel van verf en graffiti.

Feline Kramer: “Het is een leuke school met leuke docenten. Ook waren de activiteiten heel leuk en ik heb een goed beeld gekregen van hoe de school is. Deze school zou best wel een kanshebber kunnen zijn”.

Programma open lesmiddagen oktober 2017

Open je wereld

College de Heemlanden is een school die internationaal denkt, een school met een brede horizon. Wist je bijvoorbeeld dat je bij ons examen kunt doen in Frans, Duits, Engels èn Spaans? En voor Engels het internationaal erkende Cambridge-certificaat kunt halen? Je kunt ook deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s met onze netwerkscholen in Denemarken, Italië en Madrid. Je kunt bij ons jouw talent ontdekken, er is veel te kiezen. Zowel voor de havo als op het atheneum besteden we aandacht aan arts, science, business en sports.

ARTS

Je maakt bij ons kennis met verschillende kunsten en culturen, bijvoorbeeld bij beeldende vorming, drama, muziek, ckv en literatuur. Met Theater Aan de Slinger delen we prachtige faciliteiten zoals een dramalokaal en een film-theaterzaal.

SCIENCE

We besteden veel aandacht aan exacte vakken. We werken samen met Universiteit Utrecht in het U-talent programma en hebben een professioneel bètalab op school.

BUSINESS

Maak kennis met jouw talent voor ondernemerschap. Naast het leggen van een stevige economische kennisbasis is er veel aandacht voor de praktijk: je maakt kennis met ondernemers, loopt stage bij een bedrijf of instelling. En natuurlijk mag een goede beheersing van Nederlands, Engels, Frans, Duits en/of Spaans niet ontbreken op jouw toekomstige cv!

SPORTS

Vind jij een gezonde leefstijl ook belangrijk? Naast uitdagende lessen Lichamelijke Opvoeding zijn er toernooien en sportdagen voor alle leerjaren. Doe jij aan topsport? Wij hebben meerdere leerlingen die topsport combineren met school.

ATHENEUM-PLUS

Heb jij meer uitdaging nodig? Op College de Heemlanden kun je versneld en/of verrijkt je vwo-diploma halen. Als toekomstige atheneum-plusleerling krijg je op deze open lesmiddag alvast een voorproefje op de vakken Natuurwetenschappen en Algemene sociale wetenschappen.