College de Heemlanden zoekt aardrijkskundetoppers voor de GEObattle

College de Heemlanden in Houten organiseert 31 januari 2018 voor het eerst in samenwerking met de KNAG en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de GEObattle. Verschillende teams van basisscholen uit Houten en omgeving zullen dan een aardrijkskundige strijd aangaan.

Leonie Schippers en Simone Ros, docentes aardrijkskunde aan College de Heemlanden, leggen uit waarom College de Heemlanden deze GEObattle organiseert. Leonie: ,,Aardrijkskunde is meer dan alleen topografie uit je hoofd leren. Het gaat om het verhaal achter de spullen die je gebruikt, de lucht die je inademt, de landschappen om je heen, hoe landen met elkaar omgaan. Aardrijkskunde is overal aanwezig.” ,,Aardrijkskunde is een ontzettend leuk vak. We willen het ook tastbaar maken voor leerlingen. Of we nu in het lokaal met stenen in de weer zijn, we op de Maasvlakte op zoek gaan naar fossielen of we een stad als Utrecht verkennen”, vult Simone aan.

Een team bestaat uit vier leerlingen uit groep 8. College de Heemlanden is de eerste school in de omgeving die deze GEObattle organiseert: "We hebben ruimte voor maximaal 10 teams. Dus wees er snel bij!”

Naast de vijf verschillende aardrijkskundige opdrachten zullen de leerlingen ook een ontwerpwedstrijd tot een goed eind moeten brengen. Kennis van aardrijkskunde, creativiteit en samenwerking zijn belangrijke eigenschappen om het als team ver te schoppen.

Onderaan deze pagina kunnen zowel leerkrachten uit het basisscholen als ouders een brief over de GEObattle downloaden. Opgeven kan via de docent van groep 8.