Stop Motion wedstrijd

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017 presenteert Film Aan de Slinger de eerste editie van Filmfestival Houten. Een filmfestival voor jullie allemaal. Met mainstreamfilms en filmhuisfilms, meet & greets, lekker eten en drinken, inleidingen en workshops. Twee klassen van onze school doen mee met de Stop Motion wedstrijd!

De Japanse Animatiefilm Your Name staat in de programmering. Voor het voortgezet onderwijs organiseren we de Stop Motion wedstrijd. Per klas worden filmpjes ingezonden voor de Stop Motion wedstrijd. Op vrijdag 15 december ben je in Theater Aan de Slinger voor jullie festivalprogramma. Jullie zien een programma met professionele animatiefilms, uitgekozen door het HAFF en ontmoeten een van de makers. En jullie bekijken natuurlijk alle inzendingen van alle klassen die meedoen aan de Stop Motion wedstrijd. Samen met een jury bepalen jullie welke vijf filmpjes op Filmfestival Houten te zien zijn en kans maken op de RABOBANK SLINGERAAP PRIJS van € 250,-. Dit bedrag kun je gebruiken om jouw filmtalent te laten groeien!

Marloes Toonen, docente Beeldende Vorming op College de Heemlanden, doet met twee klassen mee aan de Stop Motion wedstrijd:

• De leerlingen maken een filmpje met een lengte van minimaal 1 minuut, maximaal 2 minuten. • Leerlingen vullen een persoonlijk verhaal (egodocument) in of een ‘portret’ van iemand anders naar aanleiding van de column van Meester Bart. Het filmpje heeft als thema Ik ben….[naam] en ik sta voor… • De leerlingen maken gebruik van stopmotion. • Minimaal 4 frames per seconde. • In het filmpje zit een titel en aftiteling. • Er wordt gebruik gemaakt van muziek, gesproken tekst en/of geluiden. • Er wordt gebruik gemaakt van verschillende perspectieven en shots.

De bezoekers van Filmfestival Houten stemmen op de vijf filmpjes en bepalen zo de eerste, tweede of derde prijs. Jij komt toch ook met je vrienden en familie om film te kijken en te stemmen? Op zondag 17 december om 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Filmfestival, in Theater Aan de Slinger.