Musical LIEVER DE LIEFDE

Het nieuws tegenwoordig is meestal iets waar je niet heel vrolijk van wordt: oorlogen, honger, overstromingen, aanslagen. De kranten en internet staan er vol mee. Maar als je goed om je heen kijkt zie je ook een andere wereld, een andere werkelijkheid: met jonge, krachtige mensen; vol humor, plannen en plezier. Hoe kunnen we die twee werelden bij elkaar krijgen? Hoe kunnen we die vrolijke energie inzetten voor een leukere wereld?

Vanaf begin oktober zijn leerlingen en docenten druk bezig met de voorbereidingen en repetities van onze nieuwe schoolmusical. De titel van dit spektakel wordt ‘Liever de Liefde’ en het zal dan ook niemand verbazen dat de liefde dit jaar een belangrijke rol gaat spelen. Vanavond krijgen jullie een preview van de zang- en danscrew. De voorbereidingen voor de musical LIEVER DE LIEFDE die in februari 2018 ten tonele komt, zijn in volle gang!

Heemlanden-special

De jaarlijkse musical wordt door leerlingen van College de Heemlanden bedacht, geschreven en uitgevoerd. In de week voor de voorjaarsvakantie zijn de voorstellingen. Op deze plek houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Onze school kent een rijke musicaltraditie. Soms wordt er een bestaand verhaal gekozen, bijvoorbeeld Romeo en Julia, soms bedenken de spelers zelf een thema en vormen dit om tot een spektakel met eigen teksten en muziek. De jaarlijkse musical is groots opgezet, zodat veel leerlingen kunnen deelnemen; als speler, zanger, orkestlid, toneelmeester of als licht- en geluidsman. Voor zowel de deelnemers als het publiek is de musical één van de hoogtepunten van het schooljaar. De musical wordt in Theater aan de Slinger opgevoerd.

Op donderdagavond is er een speciale galavoorstelling voor ouders van leerlingen.

NIEUW: SPECIALE VOORSTELLING VOOR LEERLINGEN UIT GROEP 8

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 is er een voorstelling op dinsdag 20 februari van 13.00-14.15 uur. De leerlingen krijgen niet alleen als eerste de generale repetitie van de voorstelling te zien, zij krijgen ook de mogelijkheid de musicalsterren te ontmoeten na afloop om na te praten over de voorstelling. Op de open avond kregen jullie al een preview van de zang- en filmcrew.

Wil jij graag met jouw klas naar de speciale voorstelling van de musical LIEVER DE LIEFDE?

Ga dan naar jouw meester of juf en vraag eerste of jullie op dinsdagmiddag van 13.00-14.15 uur tijd hebben om naar de voorstelling te komen. Stuur vervolgens een e-mail (of vraag dit aan jouw meester of juf) naar Marleen Biesheuvel (bhv@heemlanden.nl). Zij zal dan contact opnemen met jouw meester of juf om de verdere gang van zaken te bespreken.

Theater Aan de Slinger

De voorstelling vindt plaats in de grote theaterzaal van Theater Aan de Slinger. Wij vragen geen bijdrage voor deze voorstelling, je kunt er dus gratis naartoe. Het enige wat wij vragen, is om kort te omschrijven waarom jij het leuk zou vinden om met jouw klas naar de voorstelling te gaan. Wees er snel bij, want als de zitplaatsen op zijn, dan zijn ze ook echt op. Er is nog maar plek voor één klas.